vineri, 19 aprilie, 2024

Ministrul de externe al Iranului se va deplasa la Beijing, Moscova şi Bruxelles pentru a discuta despre salvarea acordului nuclear

Distribuie:

Publicat:

Ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, se va deplasa la Beijing, Moscova şi Bruxelles pentru a discuta despre modalităţi de salvare a acordului nuclear încheiat cu marile puteri, după retragerea Statelor Unite, a declarat vineri purtătorul său de cuvânt, citat de AFP.

Şeful diplomaţiei de la Teheran, care va fi însoţit de responsabili economici iranieni, 'urmează să părăsească sâmbătă seara Teheran pentru a se deplasa la Beijing, înainte de a ajunge le Moscova şi apoi la Bruxelles', a indicat purtătorul de cuvânt.

Potrivit unui comunicat al Bruxellesului, şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, se va întâlni marţi cu miniştrii de externe francez, german şi britanic, pentru a discuta cu privire la acordul nuclear cu Iran după decizia de retragere anunţată de SUA.

Cei patru diplomaţi europeni vor avea ulterior o întrevedere cu ministrul de externe iranian, a comunicat Serviciul European de Acţiune Externă, condus de Federica Mogherini. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img