vineri, 29 martie, 2024

Ministrul de Externe al Ungariei: ‘Dacă livrările de energie din Rusia se opresc, nu va exista nicio posibilitate fizică de a le înlocui’

Distribuie:

Publicat:

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a declarat marți, la CNN, că țara sa este fizic incapabilă să înlocuiască utilizarea furnizorilor de energie ruși cu alții.

„Dacă livrările din Rusia se opresc, atunci nu va exista nicio posibilitate fizică de a le înlocui. Geografia a determinat infrastructura. Pentru a schimba lanțurile de aprovizionare, este nevoie de câțiva ani, de mulți bani. Dar ceea ce este mai important – în cazul actual, mai mulți ani, cinci, șase, șapte ani”, a spus el.

Oficialul maghiar a ținut să precizeze că poporul Ungariei nu poate fi ținut responsabil și nu poate suferi din cauza unui război pe care nu l-a dorit, nu îl dorește și nu îl poate împiedica.

Anterior, premierul ungar Viktor Orban a declarat că țara sa nu va discuta propuneri care ar putea duce la pierderea gazului din Rusia.

Szijjártó a declarat că țara nici măcar nu intenționează să discute posibilitatea unui embargo asupra livrărilor de gaze rusești, deoarece acest lucru i-ar distruge economia.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img