vineri, 29 martie, 2024

Ministrul de Finante vine cu solutii pentru bolnavii de cancer sau mamicile afectate de Codul Fiscal

Distribuie:

Publicat:

Ministrul de Finante vine cu explicatii, dupa ce sindicatele au acuzat faptul ca mii de angajati sunt afectati de prevederile Codului Fiscal, prin care a fost stabilita noua formula de calcul a salariului acordat in timpul concediului medical. Sindicalistii au cerut Guvernului sa intervina de urgenta pentru modificarea acestor prevederi despre care afirma ca "lovesc inclusiv in bolnavii de cancer sau in femeile care tocmai au nascut ori urmeaza sa aduca pe lume un copil".

Intr-o interventie prin telefon la Romania TV, Eugen Teodorovici a anuntat ca s-au gasit solutii si nimeni nu va pierde niciun ban.

“Trebuie sa spunem clar urmatorul mesaj: in niciun caz nimeni nu va pierde ceva. Am gasit o serie de solutii care sa duca la ce v-am spus, la ideea ca nimeni sa nu piarda.

Anul trecut, mecanismul spunea ca se aplica o cota de 35% la salariul mediu brut. Noul mecanism spune ca  se aplica 25% la indemnizatia de concediu. Ce propunem noi ca varianta de lucru: este o propunere de act normativ, facuta public in timp scurt, care spune ca in cazul in care cuantumul e mai mare decat nivelul aferent anului trecut de 3131, ne plafonam la acest nivel.

Nu platesc mai mult decat au platit anul trecut. Cu alte cuvinte, nimeni nu pierde.

Este aceeasi situatie in toate cazurile. Nimeni nu pierde. Altfel spus, cine este in concediu medical, nu va pierde si nici cine va intra in concediu medical nu va pierde.” ,

Este o chestiune foarte complexa si e inevitabil sa nu apara si astfel de situatii, dar la nivelul ministerului se lucreaza pentru a rezolva aceste sincope.

Pot face si regularizarile aferente, astfel incat cei care au intrat in astfel de concedii, sa-si poata recupera sumele respective.", a declarat Eugen Teodorovici.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img