vineri, 26 aprilie, 2024

Ministrul de Interne, despre sporurile politistilor: ‘Evident ca o sa taiem bani de undeva… Niciodata nu sunt suficienti’

Distribuie:

Publicat:

 

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a comentat situația sporurilor pentru polițiști. El spune că vor fi tăiați de undeva bani din buget pentru a se putea plăti acele sporuri. Ministrul nu a menționat din ce domeniu vor fi luați, însă a ținut să precizeze situația din MAI: peste 1.000 de secții de poliție din mediul rural au toaletă în curte, iar din fondurile pentru MAI un procent de 56% din bani se duc pe salarii.

„Decizia Guvenrului e clară: pentru 2021 salariile sunt înghețate. La sfârșitul anului am constatat că un drept câștigat de foarte mulți ani, că un spor de specialist (se aplică pentru aproximativ 76.000 de oameni), nu se aplica. Eu am dat un semnal de dialog. Am discutat cu premierul Florin Cîțu și i-am zis: vă rog să negociez cu structurile sindicale; nu e un moft; acest drept va fi acordat și în 2021. Evident că o să tăiem bani de undeva… Niciodată banii nu sunt suficienți. În ceea ce ne privește pe noi, 56% din cheltuieli merge la cheltuieli salariale și 20% la pensii.

Unde cred eu că vom putea echilibra? La capitolul de fonduri europene. Noi avem un buget alocat aproximativ de 700 de milioane de euro, fonduri europene. (…) Peste 1.000 de secții de poliție sunt cu toaleta în fundul curții…

Vrem, de asemenea, să reînnoim flota. La acest buget vreau 500% din fonduri europene, bani atrași pe zona de IGSU și ordine publică" a spus Lucian Bode, la postul B1TV, în emisiunea lui Silviu Mănăstire.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img