vineri, 19 aprilie, 2024

Ministrul Educației despre reforma sistemului de învățământ. Care vor fi primele schimbări

Distribuie:

Publicat:

Se anunță schimbări pentru elevii din România. Sorin Cîmpeanu anunță ce modificări pregătește în următoarea perioadă, mai exact despre reforma sistemului de învățământ din România. Una dintre noutăți constă în faptul că elevii nu vor mai da teste pe hârtie.

Ministrul Educației: dispare tabla clasică

Sorin Cîmpeanu a vorbit în cadrul unui interviu DC News despre reforma sistemului de învățământ din România. Ce schimbări îi așteaptă pe elevii din țara noastră, menite să facă școala mai atractivă. Ministrul Educației are în plan să folosească resursele din Planul Național de Redresare și Reziliență pentru a-și dezvolta propriile platforme informatice. Practic scopul final este ca examenele nu se vor mai susține pe foaia de hârtie, ci pe taste, iar tabletele clasice vor fi înlocuite cu tablete interactive, inteligente.

La nivel de hardware, o reformă majoră va fi înlocuirea tablei, celebra tablă, domnul Trandafir. Este un instrument care a produs efecte în educația tuturor, dar este un instrument care nu mai atrage tinerele generații, a spus Sorin Cîmpeanu pentru DC News.

Ministrul Educației spune că educația va evolua mult mai mult către digital, dar că profesorii nu vor putea fi niciodată înlocuiți și vor avea rolul determinant în școală. Sorin Cîmpeanu spune că acele cadrele didactice care nu au competențe digitale foarte dezvoltate nu trebuie să facă decât să scrie cu markerul pe tabla interactivă la fel cum scriu cu creta pe tabla clasică.

Sigur, se poate șterge, dar avantajul este că fiecare elev își poate stoca lecția, în timp real, pe ltapop, pe telefon, pe orice dispozitiv, inclusiv elevii care din anumite motive nu pot participa la ore, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: susțin propunerea de 15% pentru Educație din bugetul național

Vești bune pentru cei care activează în sistemul de educație din România. Sorin Cîmpeanu a declarat că susține propunerea de 15% pentru Educație din bugetul național. El spune că cei 15% din întreg bugetul țării va fi justificat ca fiind necesar pentru educație. Ministrul Educației a abordat și subiectul profesorilor care oferă meditații. Oficialul a precizat că prin noul pachet legislativ va fi susținută partea de mentorat.

Profesorii care dețin gradul 1 ar putea să aibă norma redusă mai mult decât o pot avea acum, de la 18 la 14 ore, astfel încât să-și poată folosi competența, de exemplu, pentru meditații în școală, pentru educație parentală, pentru educație verde, pentru orice au ei competențe, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a anunțat că au fost plătite toate drepturile salariale angajaților din sistemul de educație.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img