joi, 25 aprilie, 2024

Ministrul Educatiei, despre solutionarea la CNATDCU privind acuzatiile de plagiat aduse premierului Tudose in teza de doctorat: Voi respecta legea

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat, pentru agentia de presa MEDIAFAX, ca va respecta legea in cazul in care CNATDCU va da verdict de plagiat in cazul doctoratului premierului Mihai Tudose.

“Legea trebuie respectata, nu am ce sa discut altceva. Intr-adevar, acolo unde Curtea Constitutionala nu clarifica situatia, asteptam decizia Parlamentului. Decizia CCR trebuie pusa in practica de Parlament. Decizia CCR este legata de posibilitatea ministrului de a semna sau nu a semna un ordin de genul acesta. Curtea trebuie sa imi spuna daca am dreptul sau nu am dreptul. De cand ma stiu, respect legea, dar astept decizia unei institutii abilitate si vom vedea. La fel ca in 2012, voi respecta legea, cu riscul ca marii comentatori sa se supere ca nu semnez cum vor ei. Eu o sa semnez exact cum spune legea”, a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Educatiei Nationale.
Liviu Pop a precizat ca nu a discutat niciodata cu premierul Mihai Tudose despre acest subiect, nici in 2012 si nici acum.
Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a primit, saptamana trecuta, o sesizare cu privire la teza de doctorat a premierului Mihai Tudose.

 Mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img