joi, 18 aprilie, 2024

Ministrul Educatiei, Liviu Marian Pop, prezent ASTAZI la Iasi, va fi intampinat cu o SURPRIZA! Sute de profesori au protestat in fata Prefecturii – FOTO, LIVE VIDEO

Distribuie:

Publicat:

 Ministrul Pop nici nu a vrut sa dea ochii cu sindicalistii si a intrat in Palatul Administrativ pe usa din dos pentru a se intalni cu autoritatile locale si cu reprezentantii protestatarilor. Desi sutele de oameni aflati afara i-au cerut ministrului sa vina sa discute cu ei si nu doar cu reprezentantii lor, Liviu Pop a evitat contactul direct cu acestia si a plecat prin Consiliul Judetean pentru a nu fi vazut.

UPDATE: Profesorii protestatari au inceput protestul. Acestia afiseaza mesaje precum “Platiti sentintele”, “Curajul e la noi, banii sunt la voi”, “Politicieni mincinosi”, “Voucherele de vacanta???” sau “Nu ne mai mintiti!”. Numarul cadrelor didactice prezente la manifestare este de aproximativ 200.

Ministrul Educatiei Nationale (MEN), Liviu Marian Pop, a participat astazi la deschiderea noului an academic de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC)! In acest context, el a fost intampinat cu o “surpriza”. 

Sute de angajati din invatamantul preuniversitar iesean (aproximativ 400 – n.r.), anume membri ai Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP), au protestat, intre orele 12:00 si 14:00, în fata Prefecturii Iasi. Nemultumirile angajatilor din învatamânt vizeaza neonorarea promisiunilor cuprinse în Programul de Guvernare al actualei Puteri. 

“Concret, este vorba despre: prezenta în Legea Salarizarii Unitare a salariatilor din învatamânt pe o scara de la 1 la 15 la o medie de aproximativ 1.50; neacordarea majorarilor salariale si a voucherelor de vacanta în anul 2017; neplata hotarârilor judecatoresti. La nivelul judetului Iasi, restanta fata de angajatii din învatamânt se ridica la aproximativ 32.000.000 lei. Birocratia sufocanta care împiedica buna desfasurare a procesului instructiv-educativ, lipsa unei infrastructuri scolare decente în special la scolile din mediul rural ceea ce pericliteaza grav sanatatea elevilor si a cadrelor didactice, inexistenta unor programe scolare si a unor dotari care sa ofere atractivitati sistemului educational pentru elevii români sunt alte motive. De asemenea, protestam si pentru neaplicarea Regulamentului pentru Sporuri ceea ce prejudiciaza personalul nedidactic si didactic auxiliar sau nerespectarea Legii Educatiei Nationale (LEN) care prevede acordarea a sase la suta din PIB pentru învatamânt”, a precizat prof. Laviniu Lacusta, presedinte USLIP

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img