News Flash:

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu in vizita la VASLUI.Vezi ce a declarat

28 Ianuarie 2015
2816 Vizualizari | 3 Comentarii
Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat, luni, cu ocazia unei vizite in judetul Vaslui ca pe parcursul anului scolar viitor doreste rezolvarea problemei legate de scolile fara autorizatie sanitara de functionare. Ministrul a precizat ca la nivel national un numar de 2.520 de unitati scolare functioneaza fara astfel de autorizatii, cele mai multe scoli neautorizate din punct de vedere sanitar fiind in judetele Suceava cu 465 de asemenea scoli, Vrancea cu 287 de unitati si Vaslui cu 213 scoli.

        „S-a stabilit ca fiind prioritara alocarea de resurse care scolile care nu au autorizatie de functionare, in vederea reabilitarii acestor scoli, a rezolvarii problemelor legate de lipsa apei curente si a canalizarii, in asa fel incat pe parcursul anului viitor 2015 – 2016 sa fie rezolvata problema scolilor fara autorizatie sanitara, care sunt in numar de 2.520 la nivel national. (...) Obiectivul este ca pe parcursul anului scolar 2015 – 2016 sa obtina autorizatie de functionare toate scolile. Nu ar fi realist sa ne propunem reabilitarea unui numar de 2.520 de scoli pana in luna septembrie. (...)Lucrurule nu se vor intampla nici atat de repede pe cat ne-am dori si nici simultan in toate unitatile scolare. Desi este in opinia mea un obiectiv ambitios, cred ca poate fi realizat pe parcursul anului scolar viitor, nu la inceputul lui”, a declarat Ministrul Educatiei.

        Sorin Cimpeanu a precizat ca in aceeasta perioada efectueaza o serie de vizite pentru identificarea scolilor fara autorizatii, cat si a cauzelor care au generat imposibilitatea obtinerii respectivelor autorizatii. Totodata se face o estimare a costurilor pentru a se stabili sumele care vor fi alocate. Aceasta etapa are ca termen sfarsitul lunii martie, dupa care, incepand cu luna aprilie, cunoscandu-se necesarul de resurse, sa se poata trece la demararea procedurilor de alocare a resurselor, de incheiere a contractelor de lucrari, de executie.

        Ministrul a dat asigurari ca in urmatoarea perioada se va incerca o echilibrare a finantarii din mediul rural, in sensul ca va creste finantarea pentru scolile de la sate, la nivelul finantarii pentru mediul urban.

        „Speram ca aceasta va fi o cale eficienta de sustinere a accesului la educatie in judetul Vaslui”, a adaugat ministrul.

        Sorin Cimpeanu a afectuat o vizita in judetul Vaslui, unde a avut o serie de discutii cu directorii de scoli si cu reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean. Ministrul a vizitat si doua unitati de invatamant, o scoala din comuna Bacesti si Liceul „Emil Racovita” din Vaslui.

Galerie Foto

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0886 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026416 (s)