News Flash:

Ministrul Energiei din Bulgaria se aşteaptă ca centrala nucleară de la Kozlodui să utilizeze combustibil non-rusesc după 2024

5 Iulie 2022
193 Vizualizari | 0 Comentarii
media 165661434368998200 1

Unul dintre cele două reactoare ale centralei nucleare de la Kozlodui (Bulgaria) ar urma să facă trecerea la un combustibil non-rusesc după 2024, a declarat duminică ministrul bulgar al Energiei, Alexander Nikolov.

În cursul unui interviu acordat postului de televiziune bTV, Alexander Nikolov a fost întrebat dacă Bulgaria are o sursă alternativă de aprovizionare cu combustibil nuclear, în situaţia în care Rusia pune capăt livrărilor. Nikolov a spus că există un furnizor alternativ şi finalizarea aranjamentelor necesare este doar o chestiune de timp dar a refuzat să dezvăluie numele companiei sau ţara de origine pe motiv că dezvăluirea acestor informaţii ar putea aduce prejudicii interesului public, potrivit Agerpres.ro.

"Nu cred că este nevoie să răspândim panică în rândul opiniei publice. Sistemul energetic este stabil iar companiile din energie pot face faţă oricărui scenariu. Nu vreau să creez panică în rândul oamenilor", a spus Alexander Nikolov.

Potrivit lui Nikolov, problemele cu care se confruntă sistemul energetic din Bulgaria şi legătura cu Rusia sunt probleme cu care se confruntă întreaga Europă, nu doar Bulgaria, dând drept exemplu cazul Cehiei cu privire la combustibilul nuclear.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041145 (s)