miercuri, 17 aprilie, 2024

Ministrul Finantelor: Nu majoram salariul minim

Distribuie:

Publicat:

Salariul minim nu va fi majorat la 1 ianuarie, de la 1.050 lei la 1.200 lei, intrucat este nevoie de un studiu de impact al acestei cresteri asupra competitivitatii Romaniei si a mediului privat, unde este posibila o migrare spre economia gri sau neagra, a afirmat ministrul finantelor, Anca Dragu

„Pe salariul minim vom analiza impactul cresterii si, eventual, vom recomanda ce cresteri pot avea loc. Dar acest studiu trebuie sa fie intr-adevar foarte serios, nu-l facem peste noapte. Din cate stiu, si alte institutii europene fac un studiu similar, pentru ca aceasta masura poate afecta semnificativ competitivitatea Romaniei“, a declarat Dragu la o intalnire cu jurnalistii, potrivit Ziarul Financiar.

Ministrul a dat exemplul statelor BRICS, care cuprind Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud, unde locuitorii „sunt saraci si multi si toti stiu sa faca cate ceva pe doi lei, fac ceva ce romanul nu mai face de ceva vreme“.

Astfel, salariul minim nu va creste de la 1 ianuarie, intrucat guvernul nu poate realiza estimarea impactului asupra economiei intr-un timp asa scurt, astfel ca majorarea nu este cuprinsa in proiectul de buget pentru anul viitor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img