vineri, 29 martie, 2024

Ministrul Finantelor vine cu o VESTE BOMBA! Ce impozit nu vor mai plati angajatorii

Distribuie:

Publicat:

Abonamentele de sanatate suportate de angajator nu vor mai fi supuse impozitarii pe venitul din salarii daca au o valoare maxima de 400 de euro anual, potrivit legii 177/2017 emisa de Ministerul Finantelor Publice si publicata in Monitorul Oficial, informeaza Ziarul Financiar.

Legea aduce o serie de modificari importante Codului fiscal, clarifica unele masuri, reformuleaza si reglementeaza mai exact conditiile de desfasurare a activitatilor economice.

Una dintre modificari vizeaza eliminarea din sfera contribuabililor platitori de impozit pe profit a asociatiilor de proprietari care efectueaza doar incasarea cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari.

In plus, legea stabileste crearea unui regim fiscal unitar pentru persoanele juridice care realizeaza venituri sub 500.000 de euro prin aplicarea impozitului pe veniturile microintreprinderilor, scopul fiind acela de aducere in acest sistem si a persoanelor juridice care desfasoara activitatile aflate sub incidenta impozitului specific. Masura se aplica incepand cu 1 august, fiind prevazute reguli tranzitorii.

O alta prevedere a legii este ca la inregistrarea in scopuri de TVA a unei persoane impozabile se va avea in vedere o analiza a riscului fiscal pe care aceasta il prezinta si nu a intentiei si capacitatii persoanei impozabile de a desfasura activitate economica. Aceleasi principii vor fi avute in vedere si in cazul anularii/inregistrarii in scopuri de TVA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img