News Flash:

Ministrul Finantelor: Vom actiona daca preturile la alimente cresc

5 Mai 2015
1405 Vizualizari | 0 Comentarii
Guvernul are obligatia si preocuparea ca scaderea TVA la alimente sa nu fie diluata de masuri anticoncurentiale de crestere a preturilor, a declarat ministrul Finantelor Eugen Teodorovici. Situatiile de acest gen trebuie sesizate la ministerul Finantelor, a mai spus ministrul.

"Categoric, ca si Guvern, ne dorim foarte mult ca aceasta masura benefica pentru piata sa se reflecte intr-adevar la consumatori si sa nu fie, ca sa spun asa, prin astfel de masuri anticoncurentiale sa fie diluata. Aceasta este obligatia noastra si preocuparea noastra ca si Guvern", a spus Teodorovici, dupa discutia avuta cu deputatii PSD pe tema Codului Fiscal.

Eugen Teodorovici a precizat ca Ministrul Agriculturii monitorizeaza foarte atent piata si a aratat ca trebuie sesizate autoritatile competente in cazul in care se sesizeaza cresteri de preturi nejustificate, inclusiv Consiliul Cncurentei si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC).

"Acolo unde aceasta situatie se intampla, ea trebuie sesizata. Si noi (Ministerul Finantelor-n.r.), chiar si ANAF, chiar si Consiliul Concurentei, Agentia pentru Protectia Consumatorului, vom actiona fiecare pe zona de care raspunde", a mai aratat ministrul.

Guvernul a decis recent ca taxa pe valoarea adaugata sa scada la 9% pentru produse alimentare si bauturi non-alcoolice, incepand cu 1 iunie. Mari lanturi de magazine ar fi majorat preturile la diferite alimente cu pana la 30%, inainte de reducerea TVA.

scaderea tva
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016195 (s)