vineri, 29 martie, 2024

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene anunţă măsuri de simplificare şi debirocratizare în accesarea fondurilor europene

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat joi, la Beclean, că pregăteşte un pachet de măsuri pentru simplificarea şi debirocratizarea procesului de accesare a fondurilor europene, care să îi ajute pe primari să aibă un timp mai lung de implementare a proiectelor.

Ministrul Boloş a făcut referire la etapa de verificare a conformităţii administrative şi a eligibilităţii (CAE), în care existau proiecte respinse pentru lipsa unor documente, şi a menţionat că nu este interesat ''de confortul funcţionarului public'', ci ca beneficiarii să aibă toate condiţiile pentru a accesa cât mai multe fonduri europene.

''Vă spun în premieră, chiar dacă o să fiu aspru criticat, v-am mai pregătit o surpriză, pentru că unul din lucrurile după care m-am ghidat de-a lungul timpului şi cât am condus acest minister a fost: beneficiarul este în centrul nostru, al atenţiei, şi nu funcţionarul public. Nu mă interesează deloc confortul funcţionarului public, ci mă interesează ca beneficiarul să aibă toate condiţiile necesare pentru accesarea acestor bani europeni, pentru că de la ei vine adevărata dezvoltare. Aşadar, v-am mai pregătit o surpriză, ea va consta într-un pachet de măsuri pentru simplificare şi debirocratizare. Domnii primari ştiu că în etapa de evaluare CAE se respingeau proiectele pe faptul că nu s-a adus la timp un document, există o necorelare de suprafeţe, birocraţii din acestea funcţionale. Pentru ceea ce înseamnă administrarea fondurilor europene, să ştiţi că această etapă se va desfiinţa şi nu vă vor putea respinge proiectele în aceste etape, care sunt pierderi de timp – şi spun acest lucru foarte răspicat şi fără niciun fel de resentiment. Noi trebuie să ne uităm la calitatea proiectelor pe care le finanţăm şi să vă rămână dumneavoastră, beneficiarilor, timpi de implementare suficienţi, pentru că de acolo vine calitate şi de acolo, din proiecte, cu adevărat se schimbă viaţa oamenilor'', a afirmat Marcel Boloş.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img