vineri, 29 martie, 2024

Ministrul Mediului: ‘Am obtinut o suma record de la Guvern pentru orasele si comunele judetului Iasi’

Distribuie:

Publicat:

Ministrul ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi, a declarat că a obţinut de la Guvern pentru oraşele şi comunele judeţului Iaşi o sumă record, a doua ca valoare dintre judeţele României.

Potrivit unui comunicat remis presei, Guvernul României a adoptat săptămâna trecută o hotărâre de Guvern privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Executivului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unităţile administrativ-teritoriale, potrivit agerpres.ro.

Astfel, susţine Costel Alexe prin intermediul comunicatului de presă, Guvernul a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2020 cu suma de 1,34 miliarde de lei.

Conform documentului, sumele vor fi folosite pentru bugetele locale în vederea plăţilor şi cheltuielilor curente având în vedere şi sumele necesare începerii anului şcolar.

"În urma susţinerii de care se bucură echipa PNL Iaşi la nivel guvernamental, suma alocată judeţului şi UAT-urilor este una record, fără precedent în ultimii ani. Astfel, Judeţul Iaşi va primi a doua cea mai mare sumă, după judeţul Timiş, un total de 45,65 milioane de lei. Sunt incluse, fără discriminare, toate UAT-urile din judeţul Iaşi. Am obţinut de la Guvern pentru oraşele şi comunele judeţului Iaşi o sumă record, a doua ca valoare dintre judeţele României. Este încă o dovadă de performanţă politică, în condiţiile în care solicitările din întreaga ţară au fost imense. Demonstrăm zi de zi forţa echipei PNL la nivelul Executivului şi în administraţia centrală. Iaşul va fi constant în următorii ani în prima linie a finanţărilor guvernamentale. Dovedim zi de zi că demersurile pe care le-am întreprins la Bucureşti ca ministru al Iaşului dau rezultate foarte importante", a declarat ministrul Costel Alexe.

El spune totodată că acesta este un efect direct al prioritizării proiectelor Iaşiului de către Guvernul Orban, precum şi al echipei pe care o face cu primarul Mihai Chirica.

"Reamintesc că numai în ultimele luni, Guvernul a alocat proiecte de zeci milioane de lei pentru municipiu şi judeţ şi a deblocat altele. Reamintesc despre demararea licitaţiei pentru obiectivul patru al centurii ocolitoare a Iaşiului, Rond Uricani-Capăt Dacia, cele două milioane deja pentru spitalul Regional de Urgenţă, despre deblocarea proiectului autostrăzii prin identificarea soluţiei pentru podul de peste Prut, despre cele 76 de milioane pentru fostul Palat Mihail Sturdza, actualul sediu al Facultăţii de Teologie Ortodoxă, despre noul cămin al Universităţii etc. Odată cu venirea la Consiliul Judeţean, împreună cu primarul Chirica, vom demara cel mai mare program de investiţii existent vreodată în istoria Iaşiului", a declarat Costel Alexe.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img