vineri, 29 martie, 2024

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, vrea să interzică centralele de apartament

Distribuie:

Publicat:

Într-o intervenţie publică, ministrul Mediului, Tánczos Barna, a oferit o declaraţie care ar putea afecta milioane de români. Așadar, ministrul vrea să interzică centralele de apartament pentru că acestea reprezintă o sursă mare de poluare.

Măsura ar putea fi aplicată în viitorul apropriat şi nu s-ar răsfrânge asupra românilor care au deja un asemenea sistem de încălzire.

 

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, vrea să interzică centralele de apartament pentru că poluează

Conform declaraţiilor făcute de ministrul Mediului, centralele de apartament ar trebui interzise din cauza faptului că reprezintă o sursă de poluare mare. Tánczos Barna este de părere că acest lucru nu se poate aplica retroactiv pentru că nu se pot scoate din casele oamenilor. Totuşi, acest lucru ar putea fi valabil pentru blocurile care se construiesc în acest moment.
Altfel spus, ministru a ridicat problema poluării şi din perspectiva traficului dar şi a încălzirii globale:

“Aerul poluat va fi poluat din cauza traficului, din cauza încălzirii, foarte multe centrale individuale – este o situaţie de fapt – nu poţi să te duci în trecut să le scoţi din apartamente, dar măcar pentru blocurile noi. Trebuie să interzicem să fie instalate centrale individuale pentru construcţiile noi, să începem de undeva”, a mai transmis Tánczos Barna.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img