vineri, 19 aprilie, 2024

Ministrul Muncii, ANUNT DE ULTIMA ORA DESPRE SALARII!

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a reactionat dur, intr-o interventie telefonica la Antena 3, respingand toate supozitiile legate de scaderile salariale, in contextul trecerii contributiilor sociale in sarcina angajatului.

”Salariile nu scad, dimpotriva. Prin legea salarizarii bugetare, toate salariile din sectorul bugetar cresc cu 25 la suta. Si daca se trec aceste contributii de la angajator in sarcina angajatului, scade impozitul de la 16 la 10 la suta, iar contributiile de la 39,25 la 35 la suta. Daca angajatorul din mediul privat nu mai pune niciun leu in plus la ceea ce plateste la ora actuala, netul angajatului creste cu 17 la suta”, a spus Olguta Vasilescu, la Antena 3.
Masura anuntata de Ministerul de Finante, conform carora contributiile sociale vor fi trecute exclusiv in sarcina salariatului, ar putea genera situatii in care angajatii vor avea un salariu net mai mic decat in prezent cu circa 22%, spune Mihaela Mitroi, Liderul Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica, PwC Romania.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img