vineri, 29 martie, 2024

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, se declară îngrijorat de rasismul împotriva albilor în SUA

Distribuie:

Publicat:

 

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, şi-a exprimat joi îngrijorarea privind amplificarea rasismului împotriva albilor în SUA, legând acest presupus fenomen de corectitudinea politică "împinsă până la absurd" în această ţară, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

Într-o declaraţie de la televiziunea rusă, Serghei Lavrov a dat asigurări că "toată lumea" doreşte "să se debaraseze de rasism", adăugând că Rusia a fost "pionieră în mişcarea care promovează drepturi egale pentru persoanele cu o altă culoare a pielii".

Dar este important "să nu se meargă în cealaltă extremă, pe care am văzut-o cu 'BLM' (mişcarea Black Lives Matter – n.r.) şi agresiunile împotriva persoanelor albe, a cetăţenilor albi ai SUA", a adăugat şeful diplomaţiei ruse.

Ministrul rus al afacerilor externe a legat această situaţie de "revoluţia culturală în curs în SUA", estimând că "Hollywoodul îşi schimbă regulile pentru ca totul să reflecte diversitatea societăţii moderne, ceea ce este de asemenea o formă de cenzură".

"Am văzut persoane de culoare jucând în piesele lui Shakespeare. Numai că nu ştiu când vom vedea un Othello alb", a adăugat el. "Această corectitudine politică împinsă până la absurd se va termina prost", a conchis ministrul rus de externe.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img