vineri, 29 martie, 2024

Ministrul Sănătății anunță o nouă variantă de vaccin împotriva Covid-19

Distribuie:

Publicat:

Numărul cazurilor zilnice de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este în ușoară creștere, în țara noastră. De altfel, valul 7 al pandemiei de coronavirus, în România, nu este exclus de autorități, iar ministrul Sănătății anunță o nouă variantă de vaccin împotriva Covid-19. Iată când ar putea să fie administrată doza 4 de vaccin!

În ultima vreme, numărul cazurilor zilnice de Covid-19, în România, a crescut considerabil, iar autoritățile spun că putem intra într-un nou val de coronavirus. De asemenea, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, anunță o nouă variantă de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2.

Ministrul Sănătății anunță o nouă variantă de vaccin împotriva Covid-19

Potrivit observatornews.ro, Alexandru Rafila spune că, în această toamnă, țara noastră ar urma să primească o nouă variantă de vaccin împotriva Covid-19, iar aceasta va fi adaptată la tulpinile actuale mult mai contagioase și tulpini care eludează imunitatea oferită de serurile anterioare.

Chiar dacă ar urma un nou val pandemic, Alexandru Rafila spune că nu mai poate impune nimănui obligativitatea purtării măştii de protecţie. Cu toate acestea, ministrul de resort recomandă românilor să poarte masca de protecție din proprie iniţiativă. În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 9.106 cazuri noi de coronavirus și 40 de decese.

De asemenea, ministrul Sănătății a precizat că doza 4 de vaccin împotriva Covid-19 ar putea să fie introdusă din luna octombrie a acestui an.

„Doza patru de vaccin, sper să avem succes cu o nouă campanie de vaccinare, începând cu luna octombrie când se pare că vom fi în posesia vaccinului adaptat tulpinilor circulate”, a declarat Alexandru Rafila.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img