vineri, 29 martie, 2024

Ministrul Sanatatii a gasit vinovatii in problema vaccinarilor

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a propus schimbarea din functie a directorilor executivi si a celor care ocupa functia de directori executivi adjuncti ai directiilor de sanatate publica din cinci judete din tara, in urma analizei privind implementarea campaniei nationale de vaccinare.

“Cinci Directii de Sanatate Publica nu au reusit sa isi indeplineasca misiunea legala. In cazurile semnalate, rata de vaccinare la nivel judetean este sub 50%, un nivel extrem de redus comparativ cu obiectivul asumat. Prin urmare, neindeplinirea misiunii legale privind realizarea programului national de vaccinare a pus in miscare o serie de actiuni si sanctiuni menite sa imbunatateasca performanta acestor organisme locale”, informeaza Ministerul Sanatatii.

Potrivit sursei citate, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a propus schimbarea din functie a directorilor executivi si a celor care ocupa functia de directori executivi adjuncti ai directiilor de sanatate publica din urmatoarele judete: Caras Severin, Hunedoara, Neamt, Prahova si Ilfov. In cazul altor directori de directii de sanatate publica din tara s-a decis transmiterea unui avertisment scris.

Propunerea de schimbare a reprezentantilor DSP-urilor a fost prezentata premierului Mihai Tudose, in scopul eficientizarii activitatii institutiilor de sanatate publica la nivel local.


Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img