joi, 18 aprilie, 2024

Ministrul Sanatatii este de acord ca Guvernul sa aloce bani pentru reparatiile de la Institutul de Boli Cardiovasculare

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa si Prof. Dr. Grigore Tinica, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. George I.M. Georgescu" s-au intalnit astazi cu Premierul Viorica Dancila si Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, pentru a gasi solutii de finantare a refacerii cladirii afectate de incendiul declansat la unitatea medicala. 

Incidentul a facut ca situatia sa fie una extrem de delicata atat pentru medici cat si pentru pacientii din intreaga regiune.

„S-a gasit o solutie in ceea ce priveste bolnavii cu infarct, pentru a putea fi primiti si tratati inca de maine. Se vor amenaja urgent incaperi in care actul medical sa se poata desfasura. Am discutat astazi problema cu premierul si ministrul sanatatii si avem asigurari ca institutul de cardiologie din Iasi va primi finantare prin ordonanta de urgenta in vederea refacerii dupa incendiu. S-au inaintat mai multe variante si consideram ca ar fi nevoie de aproape 10 milioane de Euro, suma pe care Ministerul Sanatatii a luat-o deja in calcul iar zilele viitoare se va decide de comun acord, care este cea mai buna dintre solutiile prezentate astazi. Oricum ar fi, unitatea medicala trebuie sa functioneze chiar si in aceasta situatie de avarie. Am stabilit deja discutii si cu Ministerul de Finante deoarece Moldova nu poate ramane fara institut de boli cardiovasculare”, a precizat Maricel Popa dupa discutiile de la Guvern.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img