joi, 28 martie, 2024

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, convocat de URGENTA de Mihai Tudose

Distribuie:

Publicat:

Intalnire de urgenta la Palatul Victoria in scandalul imunoglobulinei. Premierul Mihai Tudose l-a convocat marti pe ministrul Sanatatii, Florian Bodog, intr-o sedinta la Guvern pentru discutii cu privire la lipsa imunoglobulinei de pe piata medicamentelor din Romania. Miercuri, la ora 10:00, ministrul Sanatatii a fost convocat la o noua intalnire.

La intalnirea de la Palatul Victoria, au fost convocati si sefii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si Agentiei Nationale a Medicamentului.

Interventia premierului Mihai Tudose are loc la cateva zile dupa ce o femeie a murit la spitalul Alba Iulia din cauza lipsei de imunoglobuline.

Ministrul Sanatatii a postat, luni, pe Facebook, un mesaj in care anunta ca, in noaptea de duminica spre luni, la ora 04.00, dupa ce a trecut de verificarile de calitate necesare, comanda de 2.200 de flacoane de Pentaglobin a plecat spre toate unitatile spitalicesti din tara.

Bogod afirma ca, in urmatoarele doua saptamani, vor mai ajunge inca 900 de flacoane de Intratec (100 ml), 6.000 flacoane Pentaglobin (50ml) si 4.000 de flacoane Pentaglobin (100 ml), cantitati ce vor acoperi nevoile pacientilor din Romania. Pana atunci, ministrul Sanatatii cere spitalelor care se confrunta cu cazuri urgente pot apela la unitatile medicale din tara, unde s-au identificat 1.700 de fiole de imunoglobulina.

Acesta a sustinut ca detine dovezi ca s-a facut tot posibilil pentru rezolvarea problemei lipsei de imunoglobulina.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img