vineri, 29 martie, 2024

Ministrul Sanatatii: Unele operatii ar putea fi amanate

Distribuie:

Publicat:

 

Ministrul Sănătății a anunțat că unele operații ar putea fi amânate pentru că personalul medical se va concentra în perioada următoare pe tratarea pacienților cu Covid-19. Acesta a anunțat că urgențele non-Covid vor fi preluate și de alte spitale de cronici.

Ministrul Sănătății a anunțat „concentrarea tuturor forțelor în perioada următoare pe îngrijirea pacienților cu Covid-19. Asta, da, ar putea să însemne amânarea unor operații elective, unor proceduri elective, asta ar putea să însemne că anumite spitale, respectiv anumite secții, o anumită parte a resurselor umane vor fi concentrate pe tratamentul pacienților cu Covid-19”.

Vlad Voiculescu a mai spus duminică, într-o conferință de presă, că urgențele de patologie non-Covid vor fi direcționate către alte spitale „care până în prezent nu au oferit îngrijire de urgență. Cu alte cuvinte, anumite spitale de cronici, deși au baza umană și materială pentru îngrijirea urgențelor nu au făcut-o intotdeauna. Va trebui un efort din partea acestor spitale”.

Acesta a precizat că este vorba de spectale cu specialități precum Ortopedie, ORL, Urologie sau Chirurgie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img