joi, 25 aprilie, 2024

Ministrul Tineretului si Sportului a vizitat Stadionul de atletism din Braila, care se afla in paragina de peste 20 de ani

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a fost prezent luni, la Brăila, ocazie cu care a vizitat Stadionul de atletism din municipiu, care se află în paragină de peste 20 de ani, potrivit Agerpres.

"Primul lucru care este de făcut aici, în condiţiile în care îţi doreşti să investeşti şi să readuci stadionul acesta la nivel de antrenament şi competiţii este să îi lămureşti regimul juridic. Atâta timp cât o bucată din acest bun face parte din domeniul public al Ministerului Tineretului şi Sportului, iar altă bucată din domeniul public al municipiului Brăila, nu putem face nimic, el trebuie reîntregit. Simplul dialog pe care trebuie să îl avem cu Primăria Brăila poate rezolva acest lucru, apropo de hotărârile de Guvern sau de Consiliu Local care trebuie date, ca să transferăm aceste bunuri, respectiv pistă, vestiare, tribune şi suprafaţă de joc. Toate acestea trebuie puse la un loc şi stadionul reîntregit. Atâta timp cât aceste bunuri sunt neclare din punct de vedere juridic, blocajul va exista în continuare. Dacă vrei să aplici o reţetă, ca să distrugi infrastructura sportivă, trebuie să faci ce s-a întâmplat la Brăila", a declarat Ionuţ Stroe.

Ministrul a mai precizat că, după ce se lămureşte regimul juridic al stadionului, abia atunci se poate vorbi despre investiţii în refacerea lui.

"Aici este nevoie de o investiţie destul de costisitoare. Compania Naţională de Investiţii este singura în măsură, în acest moment, să finanţeze un asemenea obiectiv. Din punctul meu de vedere, un oraş reşedinţă de judeţ ca şi Brăila trebuie, în mod obligatoriu, să aibă un stadion şi de competiţii, nu numai de antrenament. Dacă tot facem ceva, măcar să fie ceva trainic, care să genereze", a completat Ionuţ Stroe.

Consilierii locali municipali au aprobat, în urmă cu 10 ani, un proiect de hotărâre privind transmiterea 'Stadionului de Atletism", situat în Parcul Monument, din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Educaţiei – Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret – Direcţia pentru Sport a Judeţului Brăila, în domeniul public al municipiului Brăila şi administrarea Consiliului Local Municipal.

Stadionul are o suprafaţă totală de 19.214 mp, din care construită de 7.813,19 mp, iar întinderea destul de mare permite realizarea a nouă culoare de alergare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img