joi, 28 martie, 2024

Ministrul Turismului din Spania: Turistii internationali pot incepe sa isi planifice vacanta in Spania

Distribuie:

Publicat:

Spania speră să atragă în acest an până la 45 de milioane de turişti străini, adică jumătate faţă de numărul înregistrat înaintea pandemiei, principala provocare fiind revenirea turiştilor din Marea Britanie, cel mai important contingent de vizitatori străini, transmite AFP.

"Spania este gata să se redeschidă, în curând, pentru lumea întreagă. Turiştii internaţionali pot începe să îşi planifice vacanţa în Spania", a declarat ministrul Turismului, Reyes Maroto cu prilejul lansării campaniei de promovare a sezonului estival, scrie Agerpres.ro.

În 2019, Spania a primi 83,5 milioane de turişti străini, ceea ce a plasat-o pe locul al doilea, după Franţa, în topul celor mai importante destinaţii turistice mondiale. Însă, anul trecut, pandemia de Covid-19 a condus la diminuarea sosirilor de turişti cu 77%.

În primele trei luni ale acestui an doar 1,2 milioane de turişti străini au intrat în Spania, după ce restricţiile sanitare au fost înăsprite ca urmare a celui de al treilea val al pandemiei, care a făcut peste 79.000 de morţi în Spania.

În acest context, "este o prognoză prudentă, realistă, acea de a recupera jumătate din turiştii internaţionali pe care i-am primit în 2019", a apreciat Reyes Maroto.

Spania va încerca în special să îi seducă pe europeni, care în 2019 au reprezentat peste 65% din vizitatori. În rândul europenilor, sunt vizaţi în special francezii şi germanii, dar mai ales britanicii, care înaintea pandemiei au reprezentat cel mai important contingent de vizitatori străini, cu peste 18 milioane de turişti în 2019. Revenirea acestora pe plajele de pe Costa del Sol, printre altele, este crucială pentru o ţară unde turismul a fost responsabil pentru 12% din Produsul Intern Brut înaintea pandemiei.

Reyes Maroto a spus că autorităţile spaniole vor introduce un sistem de clasificare a turiştilor pe bază de culori, atribuind o culoare verde ţărilor cu o rată scăzută de infecţii, în timp ce ţările cu risc mai mare vor primi o culoare portocalie sau roşie. De asemenea, paşaportul de vaccinare la nivel european care ar urma să intra în vigoare în luna iunie va fi solicitat numai pentru turiştii din ţările cu grad mare de risc, a spus Maroto.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img