miercuri, 17 aprilie, 2024

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto: ”Securitatea europeană începe din Asia Centrală”

Distribuie:

Publicat:

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, aflat vineri la o conferinţă în capitala Tadjikistanului, Duşanbe, a afirmat că Ungaria doreşte ca Uniunea Europeană să-şi sporească sprijinul faţă de statele din Asia Centrală pentru ca ele să poată să-şi apere graniţele şi să nu devină ţări de tranzit pentru migranţii din Afganistan către Europa, relatează agenţia MTI.

''Securitatea europeană începe din Asia Centrală'', a declarat Szijjarto prin telefon agenţiei ungare de presă. Migraţia din Afganistan se îndreaptă în principal către Europa, a adăugat el.

Cooperarea cu Asia Centrală este deosebit de importantă, deoarece ea reprezintă instrumentul în prevenirea valului de migraţie din Afganistan către Europa, a estimat ministrul ungar, care participă la Duşanbe la o conferinţă privind acţiunea împotriva terorismului şi a ideologiilor extremiste, organizată de către ONU, UE şi OSCE.

În opinia şefului diplomaţiei ungare, schimbul de informaţii dintre Europa şi Asia Centrală ar trebui intensificat, în scopul identificării teroriştilor şi a suspecţilor de terorism.

Riscurile pentru securitatea din Europa au atins recent un punct culminant în ultimele decenii şi un alt val al migraţiei ar trebui evitat cu orice preţ, a afirmat Szijjarto.

Potrivit declaraţiilor ministrului ungar, Pakistanul a luat de asemenea măsuri pentru scoaterea din ţară a migranţilor afgani ilegali.AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img