vineri, 19 aprilie, 2024

Minoxidil – ingredientul minune pentru caderea parului

Distribuie:

Publicat:

Majoritatea tratamentelor impotriva caderii parului au acelasi ingredient de baza: Minoxidil. Initial, acest ingredient a fost folosit in tratamentele pentru caderea parului la barbati, insa s-a dovedit ca da rezultate si in randul femeilor, ajutand la intarirea si alungirea foliculului de par. La testele clinice, s-a dovedit ca Minoxidilul stimuleaza cresterea unor noi fire de par, in cazul a 50% din femeile care au participat la teste. Minoxidilul se gaseste in doua concentratii: solutie cu concentratie de 2% pentru femei si solutie cu concentratie de 5%, pentru barbati. Solutia cu concentratie 5% nu este recomandata femeilor, din cauza efectelor adverse: iritatii, uscaciune a scalpului, cresterea firelor de par in alte zone in afara de scalp, cum ar fi fruntea.

Tratamente optionale

Femeile pot apela la specialisti care trateaza caderea parului cu preparate speciale, menite sa reduca efectele adverse pe care le pot avea preparatelor eliberate cu sau fara prescriptie medicala. Multi medici dermatologi prescriu formule adaptate, bazate pe doua sau mai multe ingrediente importante, la care adauga substante de baza pentru cresterea parului: zinc si biotina.

Acesta este tonicul natural care face minuni pentru piele si par

Avem si vesti bune! Pierderea parului cauzata de factori externi, non-genetici, poate fi tratata complet in majoritatea cazurilor. De exemplu, caderea parului datorata anemiei dispare dupa un tratament care stabilizeaza nivelul fierului din organism. Femeile care sufera de Alopecia androgenetica (modelul feminin de cadere a parului, mostenit) pot urma doar tratamente aprobate de comunitatea medicala. Trebuie evitate metodele de tratament naturiste si leacurile minune care promit "marea cu sarea", pentru ca oricat de binefacatoare ar fi efectele plantelor, nu toate sunt folositoare pentru tipul de cadere a parului al fiecarei femei in parte.

Revin asupra unui aspect mentionat anterior! Este foarte important ca o femeie sa consulte in primul rand un specialist in caderea parului si / sau un dermatolog, deoarece va avea nevoie de preparate specializate si "mulate" pe organismul ei, pentru a obtine cele mai bune rezultate. Nu incercati sa va diagnosticati singure caderea parului, atribuind-o unor diverse cauze!
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img