vineri, 29 martie, 2024

Miracol medical. Un bebelus, aflat in uter s-a salvat pe sine si pe mama sa de la moarte!

Distribuie:

Publicat:

Un adevarat miracol medical a avut loc la maternitatea Spitalului Universitar din Lille: un bebelus, aflat in uter, a reusit sa evite moartea si o grava complicatie a mamei, care putea duce la acelasi deznodamant fatal, pur si simplu modificandu-si pozitia, transmite M6info.

Povestea inca mai produce uimirea comunitatii medicale, care a facut publica aceasta informatie prin intermediul unei reviste de specialitate.

O femeie in varsta de 31 de ani, insarcinata in opt luni, s-a prezentat de urgenta la maternitatea Lille Flandres. Tanara se plangea de dureri abdominale extrem de intense. 

Medicii au evaluat starea  de sanatate a bebelusului, apoi, au decis sa-i administreze tinerei medicamente antidurere. Din pacate, administrarea analgezicelor nu a avut niciun efect. Chiar la doza maxima, tanara se plangea in continuare de dureri din ce in ce mai intense, care parca urcau spre partea superioara a corpului.

Dupa o serie de examene medicale, verdictul a fost categoric: tanara, care a mai nascut prin cezariana in 2013, prezenta o ruptura uterina, o complicatie foarte grava atat pentru femeia insarcinata, cat si pentru bebelus.

Echipa medicala a procedat la o cezariana de urgenta si a decoperit miracolul: fatul s-a pozitionat in asa fel incat s-a fixat spatele chiar pe locul rupturii muschiului uterin. 

Este un caz extraordinar de ruptura uterina in care bebelusul reuseste sa se salveze. El a reusit sa acopere cu trupul lui bresa, stopand hemoragia, prolapsul de cordon ombilical si  scurgerea lichidului amniotic! 

Astfel, toate complicatiile ce puteau apare in urma rupturii uterina, pentru mama sau fat, au fost evitate, explica dr. Charles Garabedian si colegii sai intr-un articol citat de  blocul lui Marc Gozlan pe Le Monde. Nou-nascutul, un baietel, a venit pe lume sanatos probabil pentru a ne convinge ca inca exista miracole.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img