News Flash:

MIRCEA ALBULESCU, internat de urgenta

25 Noiembrie 2014
1281 Vizualizari | 0 Comentarii
Mircea Albulescu a fost internat la Spitalul de Boli Cardio Vasculare de la Padurea verde in Timisoara noaptea trecuta. Acesta s-a prezentat initial la Unitatea de Primiri Urgente de la Spitalul Judetean, iar medicii de aici au decis sa il trimita la Cardiologie, pentru investigatii de specialitate.
Mircea Albulescu acuza dureri puternice in piept. Actorul va fi supus unor investigatii amanuntite la nivelul inimii.

Mircea Albulescu a ajuns in Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean din Timisoara in jurul orei 6, marti dimineata. El a mers singur la spital, cu un taxi, si le-a cerut ajutor medicilor. Le-a povestit ca se simte rau si a acuzat dureri in piept. Cei de la UPU l-au preluat imediat si l-au diagnosticat cu sindrom coronarian acut.

Mircea Albulescu a ajuns in timp util la spital, spun medicii, iar dupa ce a fost stabilizat a fost transferat la Clinica de Cardiologie, in jurul orei 8 dimineata. Specialistii de acolo urmeaza sa stabileasca cu exactitate diagnosticul, dar si pasii pe care ii vor urma pentru tratarea maestrului, scrie presa locala,

"Mircea Albulescu a ajuns in UPU in aceasta dimineata, era constient, iar de aici a fost transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare”, a declarat Mihai Grecu, seful Unitatii de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judetean Timisoara pentru pressalert.ro. Medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare nu doresc sa faca publice informatii despre starea indragitului actor.

Pe numele sau adevarat - Albulescu Iorgu s-a nascut in 4 octombrie 1934 in Bucuresti, fiul lui Vasile I. Albulescu si al  Olgai F.Albulescu. Absolvent al scolii medii tehnice de arhitectura, devine “conductor-artitect”. Incepe ca artist amator in echipa de teatru la Ateneul Popular “Ana Ipatescu” iar in 1950 este angajat la Teatrul National ca “artist corp ansamblu” adica figuratie. In 1952 devine student al I.A.T.C. la clasa Aurei Buzescu. Absolva Institutul in 1956. Prodigioasa activitate ca actor intre anii 1956 - 1998 la Teatrul Municipal din Bucuresti, Teatrul de Comedie din Bucuresti,Teatrul National din Bucuresti. Pensionar din februarie 1998. Profesor la Universitatea de Teatru si Film - Bucuresti (1985-2005). Realizator la Teatrul National Radiofonic Doctor in Arte. Teza de doctorat are ca subiect :„Teatrul Radiofonic; convertibilitatea mijloacelor de expresie actoriceasca in procesul creatiei.” Societar de onoare al Teatrului National, din 2002. In film Mircea Albulescu a interpretat peste 70 de roluri, conferind personajelor sale o amprenta personala. Stapan pe arta sa, conducand jocul inteligent, Mircea Albulescu, contribuie decisiv la imbogatirea artei actorului de film romanesc. Actorul este membru al Uniunii Ziaristilor si a colaborat multi ani cu reviste dedicate teatrului si cinematografiei, dar si cu alte publicatii. Mircea Albulescu este si autor de versuri si proza scurta. Printre premiile pe care le-a primit de-a lungul carierei trebuie amintit „Premiul National pentru intreaga activitate artistica”, acordat de Ministerul Culturii si Cultelor in 2003, dar si „Premiul pentru intreaga activitate”, primit la Gala Premiilor UNITER 2005. Numit ministru secretar de stat in Ministerul Culturii, Mircea Albulescu isi depune demisia care intra in vigoare incepand cu data de 4 aprilie 1994 redevenind actor.

mircea albulescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013028 (s)