News Flash:

Mircea Sandu: Am inceput transmiterea dosarului de candidatura pentru Euro-2020

23 Aprilie 2014
1358 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele de onoare al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, ca forul roman a inceput transmiterea la UEFA a dosarului de candidatura a orasului Bucuresti pentru organizarea unor meciuri din cadrul Campionatului European din 2020.

 "Dosarul a inceput sa plece, s-au incarcat pentru transmitere cateva capitole, urmeaza ca maine sa se incheie transmiterea prin posta electronica si vineri dimineata sa plece si prin posta normala", a declarat Sandu pentru MEDIAFAX.

Fostul sef al FRF a precizat ca Romania are sanse importante de a primi organizarea unor meciuri din cadrul Euro-2020. "Cehia a renuntat pentru ca nu-i aproba Guvernul banii, iar Polonia (n.r. - coorganizatoare a CE-2012) probabil ca si-a dat seama ca nu are sanse conform politicilor UEFA si probabil va beneficia de o finala de cupa europeana in viitorul apropiat, ca si Franta (n.r. - Franta organizeaza CE-2016). Se discuta cu asociatiile si din punct de vedere politic. Romania, asa cum am mai spus, are sanse foarte mari, daca indeplineste conditiile la care s-a angajat", a declarat Sandu.

Intrebat daca au crescut sansele Romaniei dupa retragerile Cehiei si Poloniei, Sandu a raspuns: "Noi suntem in Europa de Est, iar Cehia si Polonia faceau parte din Europa Centrala. Vom vedea cu cine vom pica pentru ca se fac perechi si probabil ca noi vom fi cu o tara din Estul Europei, nu stiu care dintre ele. Vom vedea decizia in luna septembrie. Eu cred ca suntem pe un trend bun, Guvernul a percutat bine, am avut un dialog bun si probabil ca vineri, Guvernul va face o conferinta de presa prin care sa comunice depunerea dosarului".

Campionatului European din 2020 va fi organizat in 13 orase europene diferite. Dosarele de candidatura vor fi depuse pana cel tarziu la 25 aprilie 2014, iar Comitetul Executiv al UEFA va alege cele 13 orase in septembrie 2014.

Pachetele oferite pentru eventualele candidaturi sunt 13, 12 dintre ele cuprinzand trei meciuri din faza grupelor si unul din optimi sau din sferturi, in timp ce un pachet include semifinalele si finala. Fiecare tara desemnata organizatoare poate gazdui meciuri din cadrul Euro-2020 pe un singur stadion. Federatiile interesate pot prezenta cel mult doua candidaturi, una pentru pachetul special, iar alta pentru pachetul obisnuit si pot prezenta acelasi oras pentru cele doua pachete sau doua orase diferite. Vor fi acceptate si candidaturi ce includ stadioane in stadiu de proiect, cu conditia ca lucrarile de constructie sa inceapa cel tarziu in 2016.

Miercuri, Polonia si Cehia au anuntat ca se retrag din cursa pentru Euro-2020.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1328 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024168 (s)