News Flash:

Mircea Vlasa,primarul din Pungesti,certat pentru abuz in serviciu si fals in inscrisuri

22 Februarie 2014
2064 Vizualizari | 0 Comentarii
Prefectura Vaslui a inceput o ancheta la Primaria Pungesti pentru verificarea documentelor care au stat la baza emiterii titlului de proprietate pe terenul detinut de primarul din localitate, Mircea Vlasa, pe care acesta l-a concesionat companiei Chevron pentru explorarea gazelor de sist.

 Potrivit reprezentantilor Prefecturii Vaslui, ancheta la Primaria Pungesti se desfasoara in baza solicitarii facuta de catre Politia Judeteana Vaslui, institutie care il cerceteaza pe primarul comunei, Mircea Vlasa, pentru abuz in serviciu si fals in inscrisuri sub semnatura privata, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"In baza solicitarii Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, in prezent are loc un control de specialitate asupra activitatii desfasurate de comisiile locale de fond funciar Pungesti si Ivanesti, judetul Vaslui. Prin acest control se verifica modalitatea de emitere a titlurilor de proprietate si punerea in posesie a terenurilor pe raza celor doua comune", a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, prefectul judetului Vaslui, Radu Renga.

Suprafata de aproape doua hectare pe care compania Chevron deruleaza, in prezent, activitati de amenajare a platformei pe care urmeaza sa fie amplasata prima sonda de explorare a gazelor de sist din judetul Vaslui face obiectul unei anchete a Politiei in urma careia se va stabili legalitatea dobandirii acelui teren.

Vizat de cercetarile politistilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF) Vaslui este primarul comunei Pungesti, Mircea Vlasa, a carui sotie este proprietarul direct al celor 1,92 hectare de teren, suprafata atribuita de Mircea Vlasa in anul 2005, in calitate de primar.

"Un localnic din comuna Pungesti a depus o plangere la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi, prin care solicita efectuarea de cercetari cu privire la legalitatea efectuarii transferului de proprietate pentru o suprafata de teren din Pungesti, apartinand familiei primarului Mircea Vlasa. In consecinta, in cauza a fost intocmit un dosar penal in care politistii SIF desfasoara cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu si fals in inscrisuri sub semnatura privata", declara, marti, pentru corespondentul MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vaslui, Mihaela Straub.

In luna noiembrie a anului trecut, peste o mie de persoane au depus la Prefectura Vaslui documentele prevazute de lege pentru organizarea unui referendum privind demiterea primarului in functie, Mircea Vlasa, pe motiv ca acesta a concesionat firmei Chevron terenul unde ar urma sa inceapa explorarea gazelor de sist.

In solicitarea depusa la Prefectura Vaslui se arata, printre altele, ca actualul edil nu mai reprezinta interesele localnicilor, in conditiile in care nu i-ar fi consultat cu privire la explorarea gazelor de sist in comuna. Semnatarii cererii subliniau ca primarul Mircea Vlasa a concesionat catre firma Chevron suprafata de 1,92 hectare de teren, pe care compania petroliera urmeaza sa-si amplaseze prima sonda de explorare a gazelor de sist din judetul Vaslui. Saptamana trecuta, Prefectura Vaslui a respins cererea localnicilor din Pungesti privind organizarea unui referendum pentru demiterea primarului Mircea Vlasa.

prefecturii vaslui pungesti chevron mircea vlasa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1047 (s) | 34 queries | Mysql time :0.044338 (s)