joi, 25 aprilie, 2024

Mirea poate vindeca unele rani

Distribuie:

Publicat:

Datorita proprietatilor antibacteriene, antiinflamatoare, antiseptice si cicatrizante, mierea de albine este unul dintre remediile naturale ideale pentru a trata leziunile pielii. Datorita compozitiei sale, mierea tine infectiile la distanta, grabeste cicatrizarea si regenerarea. Astfel ca leziunile, in functie de adancimea si marimea lor, pot fi vindecate fara a lasa cicatrici, sau, daca cicatricile raman, acestea sunt vindecate frumos si curat. Pentru a trata cu miere o leziune a pielii, aveti nevoie de miere de albine bio sau organica, fese sterile, bandaj elastic si, optional, o frunza de varza spalata bine.

Primul pas este curatarea plagii, cu apa calduta sau infuzie de musetel sau pelin, dupa care se lasa sa se usuce, apoi se aplica o fasa sterila peste zona afectata. in cazul in care va hotarati sa folositi si frunza de varza, intindeti miere pe ea cat sa cuprinda leziunea. Daca nu folositi frunza de varza, aplicati mierea direct pe fasa sterila, in mod identic foii de varza. Urmatorul pas este fixarea fesii sterile/foii de varza pe rana cu inca o fasa sterila, mai mare, si cu bandajul elastic. Procedeul se repeta la fiecare 12 ore, pana la vindecarea completa a plagii din zona afectata.

Mai mult, BBC a raportat ca medicii de la spitalul Christie din Didsbury, Manchester intentioneaza sa o foloseasca pentru recuperarea mai rapida a pacientilor cu cancer dupa o interventie chirurgicala. O astfel de cercetare va oferi dovezi stiintifice pentru credintele detinute de iubitorii de miere din intreaga lume si va ajuta la propagarea beneficiilor pentru mai multi oameni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img