sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Mirosuri ale corpului pe care nu trebuie sa le ignori

Distribuie:

Publicat:

Fiecare corp are un miros specific, insa pot exista momente cand devine extrem de deranjant. Acesta este un semnal ca organismul nu functioneaza intocmai cum ar trebui, asa ca nu-l ignora.

Respiratia fructata

La polul opus respiratiei urat mirositoare, respiratia cu miros de fructe poate indica un simptom al afectiunii numite cetoacidoza diabetica. Aceasta se caracterizeaza prin nivelul scazut de insulina, corpul nemaiputand sa furnizeze energie. Din pacate, acesta afectiune este grava, putand determina aparitia comei diabetice sau chiar a decesului.

Picioare urat mirositoare

Afectiunea cunoscuta sub denumirea de „piciorul atletului“ se caracterizeaza prin mirosul puternic si neplacut al picioarelor. Daca observi tendinta de uscare excesiva a pielii, insotita de descuamare si de inrosire in zona degetelor, este posibil sa suferi de aceasta afectiune, care apare, de obicei, in urma unei combinatii de bacterii si ciuperci ce erodeaza pielea. Scarpinatul poate raspandi infectia si in alte zone ale corpului, asadar ai grija.

Scaun cu miros intepator

Acesta este un simptom intalnit adeseori in cazul celor cu intoleranta la lactoza. In momentul in care intestinul subtire nu produce suficiente enzime, lactoza nu poate fi digerata, de aceea, in loc sa fie directionata in sange, aceasta ajunge direct in colon, unde fermenteaza. 

Urina puternic mirositoare

Daca tractul urinar functioneaza corespunzator, urina nu va avea niciun miros. In  schimb, in cazul unei infectii urinare, va emana un miros puternic. Poate fi vorba de contaminarea cu o bacterie, cea mai intalnita fiind cea cu E.coli. De aceea, se recomanda sa mergi la consultul unui medic ginecolog.

sursa: clickpentrufemei.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img