vineri, 19 aprilie, 2024

Misiunile pompierilor vasluieni în ultimele 48 ore

Distribuie:

Publicat:

În ultimele 48 ore, pompierii militari din cadrul  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui au desfăşurat 37 misiuni, după cum urmează: 
–    24 misiuni ale echipajelor S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale;
–    2 misiuni stingere incendii;
–    3 misiuni asistența persoanelor;
–    8 alte intervenții.

           Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere și un echipaj specializat pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje din localitatea Odaia Bursucani, comuna Grivița.
La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta la un depozit de furaje și la un adapost de animale. Exista pericolul ca flăcările să cuprindă o locuință aflată în apropierea adăpostului de animale. S-a acționat pe două sectoare, primul, pentru lichidarea incendiului, al doilea, pentru protecția locuinței. După aproximativ 65 minute, incendiul a fost lichidat.  Au ars: 15 metri pătrați din acoperișul adăpostului de animale (acoperis din azbociment pe astereală din lemn), aproximativ o tonă de furaje și circa 150 kg lemn de foc. Au fost salvate: locuința, restul adăpostului de animale și aproximativ două tone de furaje. Valoarea estimată a bunurilor salvate este de circa 30.000 lei. Nu au fost victime umane și nici animale rănite.  Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este focul deschis în spații deschise (proprietarul imobilului făcuse un foc de igienizare în curte, în apropiere de furaje).
       Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un echipaj specializat pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată din localitatea Corodești, comuna Gherghești. La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta pe un teren viran din localitatea Corodești, pe o suprafață de aproximativ 3000 metri pătrați. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img