marți, 23 aprilie, 2024

Misterul disparitiei lui Horia Caciulescu, actorul ce si-a pierdut viata la Revolutie. Soldatii l-au confundat cu teroristii si i-au spulbertat capul

Distribuie:

Publicat:

Actorul de comedie Horia Caciulescu a murit in conditii dramatice la Revoltia din decembrie 1989.

Moartea stupida a cunoscutului actor de comedie Horia Caciulescu, decedat la Revolutia din 1989, la 67 de ani, ramane o nebuloasa in istoria acelor evenimente. Ziarul Cotidianul a  refacut ultimul drum al lui Caciulescu, care a fost impuscat in cap in zona Palatului Telefoanelor de cativa soldati care il recunoscusera!

”In seara de 24 decembrie actorul a plecat, cu Dacia personala, la Palatul Telefoanelor, de unde voia sa vorbeasca cu cineva din strainatate. El era la volan, iar in masina se mai aflau, pe locurile din spate, doua tinere cunostinte, surorile Milica si Vica Gavriliuc. Ajuns pe strada Constantin Mille, actorul s-a trezit in fata unei formatiuni de soldati, infanteristi comandati de lt. maj. Emil Pana, de la UM 01395 Bucuresti. In plus, zona era tinuta sub control de mai multe TAB-uri.

Mai mult decat atat, carosabilul era blocat de o betoniera, tarata acolo chiar de niste militari din „dispozitiv“. In declaratia sa, data ca martor, lt. maj. Emil Pana le-a povestit procurorilor cam tot ceea ce a facut el la Revolutie. Atunci, in decembrie 1989, avea gradul de locotenent-major si era comandant de companie la UM 01305. La ancheta a declarat ca, pe 21 decembrie 1989, era dislocat in zona fostului CC al PCR. Apoi, a mai spus ca tot el a condus cordoanele de baraj de la Scala, dar si ca a tras cu un aruncator de grenade in Palatul Telefoanelor. Din cauza lui, acolo au murit si doi militari de la alte unitati, militari trimisi, culmea, tot ca sa lupte cu „teroristii“”, noteaza cotidianul.ro.    

Sursa citata aminteste si declaratia data de ofiterul Emil Pana in legatura cu moartea lui Caciulescu. ”Precizez ca acesta nu a oprit la primul baraj aflat mai sus de noi, iar cand a ajuns cu autoturismul in zona noastra, s-au efectuat somatii de catre militarii mei, care se aflau sub transportoare si care i-au cerut sa opreasca, dar actorul nu a inteles somatia, continuandu-si drumul.

Am dat ordin sa se traga, iar un soldat a tras in sofer, in zona capului. Dupa ce actorul a fost impuscat s-au efectuat somatii de iesire a celor doua femei din autoturism, dar ele n-au coborat imediat. Abia dupa un timp s-a deschis o portiera, s-a coborat un picior, dupa care soldatii au tras, o femeie s-a retras, s-a deschis si cealalta usa, dar a doua femeie, fiind impuscata in fund, s-a retras“, a povestit Pana. Gloantele care l-au lovit pe Caciulescu i-au spulberat acestuia capul, actorul fiind recunoscut abia dupa trei zile, cand a si fost consemnat decesul oficial.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img