News Flash:

Miting impotriva lui Buzatu, Mihalachi si Bichinet la GHERMANESTI-FOTO-VIDEO

24 Mai 2014
3562 Vizualizari | 0 Comentarii
Drumul Judetean 248 care trece prin Ghermanesti se afla intr-o stare deplorabila, fiind aproape impracticabil de mai bine de o luna de zile. Transportul in comun este complet paralizat. Nici macar masinile de la situatiile de urgenta, apelabile la numarul unic de urgenta 112, nu pot razbate pe acest segment de drum judetean.

Desi primarul comunei Dranceni, Gelu Pecheanu, a semnalat de multa vreme conducerea Consiliului Judetean Vaslui situatia proasta in care se afla acest drum, nu a primit niciun raspuns. Avand in vedere nemultumirile tot mai mari ale cetatenilor din comuna, primarul Gelu Pecheanu a solicitat conducerii CJ Vaslui sa promoveze un proiect de hotarare prin care DJ 248 sa fie trecut din administrarea institutiei judetene in administrarea comunei Dranceni. Nici aceasta initiativa nu a avut trecere in fata mai-marilor de la conducerea CJ Vaslui. In acest sens, presedintele CJ Vaslui Dumitru Buzatu (PSD) apreciaza ca acest drum judetean va fi reparat in functie de graficul de lucrari aprobat de Consiliul Judetean.

Prin urmare, miercuri, 21 mai, in comuna Dranceni, satul GHERMANESTI a avut loc un mars impotriva lui Dumitru Buzatu, presedinte al Consiliului Judetean Vaslui. Oamenii sunt nemultumiti de faptul ca conducatorii mai–marii ai judetului care se afla in fruntea lui de mai bine de 20 de ani isi bat joc de satul lor. Ba mai mult, oamenii se tem ca vor muri cu zile din simplul fapt ca pompierii, salvarea sau politia ajung cu greu la dansii din cauza drumului aproximativ impracticabil. In acelasi timp, in apropiere, in comuna Arsura a avut loc un protest asemanator. La aceasta manifestatie au participat cateva zeci de persoane care au marsaluit prin tot satul, echipati cu steaguri, bannere si pancarde cu diferite mesaje impotriva conducerii vasluiene.

La aceasta forma de protest s-a alaturat si senatorul husean Dan Marian, care a confirmat faptul ca alesii lor judeteni, nu au pus vreodata in discutie modul in care se traieste in unele comune vasluiene.
Ca senator ales in Colegiul Husi din care face parte si comuna Dranceni, m-am deplasat la solicitarea cetatenilor si a primarului Gelu Pecheanu pentru a vedea la fata locului cum se prezinta acest drum judetean si pentru a linisti oamenii din Ghermanesti care au decis sa protesteze nemultumiti de faptul ca problema lor nu este luata in considerare la nivelul institutiilor judetene – Consiliul Judetean si Prefectura Vaslui. N-am crezut ca poate exista atata indolenta la nivelul acestor institutii cu raspundere in administrarea judetului nostru. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca, in alegerile din 2012, au fost unii care au promis oamenilor cate-n luna si in stele. Consiliul Judetean Vaslui este administratorul acestui drum judetean care trece prin satul Ghermanesti si trebuie sa rezolve problema. Eu nu pot decat sa ma alatur demersului primarului Gelu Pecheanu, sustin protestul oamenilor de aici, pentru a mobiliza cumva autoritatile judetene sa se implice cat mai grabnic in repararea acestei artere rutiere. Domnul Dumitru Buzatu si Vasile Mihalache de la PSD conduc CJ Vaslui, sunt la guvernare, si presupun ca vor gasi resursele necesare sa redea DJ 248 circulatiei rutiere”, a declarat senatorul PDL Dan Marian.

Nemultumirea lor vine si din faptul ca PSD-istul Vasile Mihalache, vicepresedinte al Consiliului Judetean, care a locuit in satul Ghermanesti nu face nimic pentru dansii, ba chiar mai mult actioneaza impotriva oricarei actiuni demarate de catre primarul Gelu PECHEANU.

“Suntem ca niste renegati aici in satul Ghermanesti,” Dragonul ROSU” de la conducere isi bate joc de noi prin orice mijloc. Bani nu ne dau, decat ceea ce le scapa pe sub mana pentru a nu putea dezvolta nimic, orice actiune pe care am intreprins-o, Buzatu a starpit-o din fasa. Suntem pur si simplu la capatul rabdarii de om. De ce isi bat joc de noi? Suntem si noi oameni, avem si noi suflet. Bichinet, Buzatu si Mihalache fac tot posibilul sa ma vada plecat de aici din sat, ca sa poata pune stapanire pe el, dar EU NU MA LAS, voi lupta impotriva “DRAGONULUI ROSU” pana la capat, si am si sustinerea oamenilor.” A declarat pentru cotidianul BUNA ZIUA VASLUI, primarul comunei DRANCENI, Gelu Pecheanu.

Oamenii au scandat astazi demisia celor ce i-au mintit in Campania electorala trecuta. Pentru ca le-au promis refacerea Spitalului "Carol I" care putea rivaliza oricand cu cele de Baile Felix sau Baile Herculane, dar lipsa banilor pentru reinvierea lui face ca acesta sa zaca intr-o degradare totala. Timp de multi ani, vasluienii au mers la tratament la spitalul din Ghermanesti, comuna Dranceni. Unitatea a fost construita in 1912, cand au fost descoperite puturi cu ape sulfuroase, clorurate, iodobromurate, sodice magneziene, folositoare pentru multe afectiuni. Pe vremuri, satenii din zona erau cei mai fericiti. Aveau un remediu pentru o multitudine de afectiuni la doar cativa pasi de casa. Regele Carol I a fost cel care a decis ca acest potential trebuie valorificat si a construit spitalul care ii poarta numele.

Aceasta este prima manifestatie de acest fel din comuna Dranceni insa oamenii sunt hotarati sa iasa in strada si sa scandeze pana cand problemele li se vor rezolva partial sau total. Iar in semn de manifest, pe tronsonul de un kilometru jumatate pe unde autoturismele abia circula, cetatenii au plantat ieri un copac, sperand ca asa sa atraga atentia autoritatilor competente.

De mentionat este faptul ca la acest mars au participat, femei si copii, persoane de varsta a-II-a. Iar pe parcursul manifestarii, protestatarilor li s-au alaturat circa 70 masini in semn de sustinere.

Galerie Foto

IMG_1002.JPG

Galerie Video


ghermanesti gelu pecheanu psd comuna arsura dan marian dragonul rosu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1289 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033619 (s)