joi, 28 martie, 2024

Mitul nu este adevarat: presiunea normala nu este 120-80. Citeste mai departe!

Distribuie:

Publicat:

Una dintre cele mai frecvente plângeri de sănătate și una dintre bolile “preferate” a vârstnicilor este tensiunea arterială ridicată. Această patologie poate explica orice modificări ale stării de sănătate, starea de spirit proastă și alte probleme.

Tensiunea arterială se poate ridica și cădea de mai multe ori într-o zi, și presiunea umană normală este pur și simplu un concept individual. Tensiunea arterială este măsurată pe artere. Presiunea este cauzată de inimă, forțând sângele și cauzând rezistența vasculară.

Amploarea tensiunii arteriale în artere, vene și capilare este diferită și este unul dintre indicatorii stării funcționale a organismului.

În primul rând, tensiunea arterială depinde de puterea și frecvența cardiacă dar și de volumul sanguin, cu care organismul poate pompa sângele timp de 1 minut. Este, de asemenea importantă și rezistența pereților vasculari.

Tensiunea arterială anormală poate provoca o stare de spirit proastă, insomnia și scăderea performanței. Doctorii răspund la întrebarea: care este tensiunea arterială normală, doar știind vârsta pacientului, sexul și bolile cronice.

Cu toate acestea, măsurarea tensiunii arteriale – o procedură obligatorie în prezența oricăror anomalii în starea de sănătate, este cel mai simplu mod care îți permite să știi cât de bine funcționează inima.
Atunci când se măsoară standardele tensiunii arteriale, se iau în considerare aceste valori:

– Tensiunea arterială sistolică – limita superioară, care va permite determinarea puterii tensiunii arteriale la momentul eliberării .
– Tensiunii arteriale diastolice – limita inferioară ;

Ea reflectă starea vaselor de sânge în pauza dintre bătăile inimii . Norma tensiunii arteriale la adulți este considerată ca fiind valoarea de 120/80 mm Hg.

Dar cum se poate fixa această cifră, în cazul unui organism viu, cum este omul, tot timpul trebuie să se adapteze la diferite condiții de existență?

Și oamenii sunt diferiți, astfel încât o tensiune arterială rezonabilă este respinsă. Pentru a afla care este presiunea normală pe care o persoană trebuie să o aibă la diferite de vârste, puteți utiliza următoarele tabele:

Pentru a afla ce presiunea normală într-o persoană trebuie să fie o vârstă diferită, puteți folosi următorul tabel:

Adult tensiunii arteriale:

Tensiunea arterială normală este în intervalul de la 110 70 130 85 mm. Hg. c.
Presiune normală redusă – 110 70-100 60;
Presiune redusă – hipotensiune arterială – nivelul de 100 60;
Înaltă tensiune arterială normală – 130 85-139 89;
Tensiunea arteriala – hipertensiune arteriala – mai mult de 140 de de 90 mm. Hg. c.
Indicatori de tensiune arterială normală pentru perioade diferite de vârstă:

Afișare

16 – 20 ani: 100 70-120 80 mm. Hg. c.
20 – 40 ani: 120 70-130 80;
40 -60 ani: 140 90;
peste 60 de ani: 150 90 mm. Hg. c.
Din tabelul de mai sus arată că vârsta mai unei persoane, mai mare presiunea arteriala normala, acest lucru se datorează modificărilor legate de vârstă din vasele de sânge în mușchiul cardiac și alte organe.

Hipertensiunea arterială, precum și redusă, poate provoca diverse probleme de sănătate, dar pentru a stabili dacă se schimbe vinovat de presiune în stare precară de sănătate, este necesară pentru a măsura și să păstreze jurnale regulat.

Pentru că nu este suficient de multe campanii in clinica sau medicul vizite, numai măsurarea periodică a presiunii de zi cu zi poate da rezultate corecte.

Măsurarea tensiunii arteriale
Precizia de diagnostic și tratament baza de prescriptie medicala, depinde în mare măsură pe măsurarea corectă a tensiunii arteriale, ca un doctor, prescrie medicamente sau tratament prin numirea sa axat în mare măsură pe numărul de măsurători.

Astăzi, există diferite modalități de măsurare a presiunii:

1. Cel mai simplu și vechi – prin manșetă și tonometrul – este important să se suprapună în mod corespunzător manșeta, capacitatea de a folosi monitor tensiunii arteriale și a asculta inima sunete.

Această măsurare necesită o pregătire specială și competențe, dar dacă sunt corect utilizate, dă rezultate suficient de precise și fiabile.
2. Elektrotonometr – Principiul de lucru este același, dar rezultatele pot fi văzute pe o masă specială.

Acest lucru facilitează presiune independent și oferă rezultate mai precise. Dar astfel de Tonometri de multe ori rupe în jos și pot prezenta un număr greșit. Indiferent de modul nu se măsoară în tensiunii arteriale, ar trebui să urmeze câteva reguli generale:

Înainte de măsurare, o jumătate de oră înainte, elimina exercițiu, tensiune, fumatul, mananca, etc,

Relaxați-vă, sta confortabil în măsurarea, exteriorul trebuie sa fie confortabil, spatele – drept, trebuie să aibă o parte de sprijin trebuie să se afle la pieptul pacientului, în timpul măsurării nu se poate vorbi și pentru a muta, măsurarea efectuată pe ambele brațe și de preferință o serie de măsurători la intervale de 5-10 minute.

Dacă măsurat corect tarifele tensiunii arteriale sunt foarte diferite de norma, măsurarea trebuie repetată de mai multe zile, iar confirmarea chema un medic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img