News Flash:

Mobile pentru batrani

15 Octombrie 2013
1938 Vizualizari | 0 Comentarii
Persoanele in varsta si neajutorate au intrat in atentia politistilor. Pentru a nu cadea victime violentelor sau talhariilor, peste 300 de batrani din judet au primit telefoane mobile speciale de pe care pot apela politistii. "Persoanelor varstnice din mediul rural le-am oferit telefoane mobile prin intremediul asociatiei politistilor, niste telefoane mobile pe care ei nu le pot folosi pentru a conversa cu alte persoane ci doar pentru a apela politia sau apelul de urgenta 112, in cazul in care au nevoie de ajutor sau in cazul in care au fost fie atacati, fie ca cineva le-a intrat pe proprietate si au nevoie de ajutor, atunci pot apela de urgenta politistii", a spus inspectorul Oana Ciobanu din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui.

Telefoane pentru cei izolati

Telefoanele au fost oferite in special celor din sate izolate. Mai mult, nu au nici o valoare pentru alte persoane, deoarece nu poate fi apelat decat numarul de urgenta 112. "In momentul in care se scoate cartel din telefon, un coleg de-al nostru primeste automat un mesaj ca a incercat sa i se inlocuiasca acesta cartela.

Deci suntem atentionati ca sa intamplat ceva. Potentialele victime pe care noi le-am identificat traiesc intr-o zona mai izolata a satului, traiesc singure si nu aveau telefon mobil, deci nu puteau apela de urgenta al politiei in momentul in care erau atacate sau in momentul in care cineva patrundea pe proprietatea lor", a mai spus Oana Ciobanu.

Alte asemena aparatea vor mai fi distribuite si in perioada urmatore celor care au intr-adevar nevoie de ele. Beneficiarii se stabilesc cu ajutorul politistilor din comuna care au datoria de a identifica persaonele varstnice sau cu posibilitate redusa de a se apara.

victime violentelor talhariilor batrani
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1328 (s) | 23 queries | Mysql time :0.034359 (s)