marți, 19 martie, 2024

Mobilizarea excelenta a politistilor de frontiera din cadrul STPF Berezeni si a primarului de la Vetrisoaia in acest weekend dupa ce patru autoturisme au derapat – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Urmare a viscolului puternic din noaptea de la sfârșitul săptămânii, care a înzăpezit comunicația Huși-Murgeni, făcând-o practicabilă cu dificultate pe porțiunea de drum Bumbăta-Berezeni, nu mai puțin de patru autoturisme au derapat în șanțul din proximitatea comunicației și au rămas înzăpezite.

Astfel, două echipaje de polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni, aflați în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, au observat, în zona Șipot Bumbăta, comuna Vetrișoaia, trei autoturisme care derapaseră în șanțul din apropierea comunicației și care rămăseseră înzăpezite.

"Colegii noștri s-au asigurat că cei opt pasageri ai autoturismelor sunt în afara oricărui pericol, după care au procedat la repunerea pe carosabil a mijloacelor de transport. După eforuri considerabile, două dintre autoturisme au fost repuse pe carosabil, pentru al treilea fiind solicitat sprijinul autorităților locale ale comunei Vetrișoaia. Primarul comunei a acționat prompt, trimițând la fața locului două utilaje de deszăpezire. Prin eforturi conjugate, în aproximativ o oră, s-a reușit scoaterea din zăpadă a celui de-al treilea autoturism, precum și a unui utilaj de deszăpezire rămas blocat." declara cei de la politia de frontiera

În acceași noapte, un alt echipaj din cadrul aceluiași sector, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a fost informat că un autovehicul înmatriculat în Republica Moldova a derapat în șanțul de lângă comunicația ce leagă localitățile Berezeni și Vetrișoaia. Colegii noștri s-au deplasat la fața locului, au identificat autoturismul, în care se afla doar șoferul și au încercat să intervină prin forțe proprii. Eforturile au fost insufucente în fața vitregiei vremii, motiv pentru care a fost solicitat sprijinul autorităților locale ale comunei Vetrișoaia. La fața locului a ajuns un tractor, iar după jumătate de oră de eforturi, persoana și autoturismul și-au putut relua călătoria. 

Vă reamintim că în mai multe județe din țară sunt în vigoare coduri de ninsori puternice și viscol.

Pentru siguranța dumneavoastră, vă recomandăm să evitați deplasările în zonele afectate de vremea nefavorabilă.

Fiți prudenți!

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img