joi, 25 aprilie, 2024

Modalitatea banala de stimulare semnificativa a gandirii

Distribuie:

Publicat:

Viata sanatoasa si diferitele tipuri de exercitii mentale pot spori inteligenta cu pana la 40 la suta numai intr-o saptamana. Acestea au fost rezultatele unui studiu facut de cercetatorii britanici. Printre cele mai ciudate metode „manuale“ de stimulare a gandirii s-a numarat si periajul dintilor. Dar, nu oricum, ci cu mana cealalta fata de cea folosita de obicei pentru aceasta activitate. Efortul manual cerut de miscari corecte cu mana neexperimentata a cerut o mai mare concentrare psihica. Alte „incercari“ benefice pentru istetime au fost jocurile puzzle, memorarea diferitelor liste, gasirea de cuvinte mai putin folosite, dar si „baba-oarba“ in jurul casei sau spalatul sub dus cu ochii inchisi.

De-a lungul timpului s-a dovedit si ca anumite plante au capacitatea de a imbunatati circulatia sangelui la nivel cerebral, transportul de oxigen catre creier si totodata au o contributie benefica asupra sanatatii celulare. Folosite in mod constant, plante precum suma, ajderea, cardamomul, sunatoarea sau guarana va „ascut” mintea, va calmeaza nervii si va dau energie. 

Spre exemplu, cardamomul este un stimulator digestiv si al sistemului nervos, al mintii si al inimii si este, totodata, un tonic energetic. Are proprietatii care activeaza aparatul digestiv, stimuleaza apetitul, dar si transpiratia. Este expectorant si antispastic. Se utilizeaza semintele zdrobite ale acestei plante in ceaiuri si tincturi. Uleiul esential este foarte util pentru masaje si bai, iar pentru uz intern se pune o picatura de tinctura pe un cubulet de zahar. Daca se amesteca impreuna cu rozmarin sau cu cimbru este foarte tonifiant in masaje. in caz de slabiciune si pentru o digestie mai buna se amesteca in ceai cu gotu kola. Pentru calmarea nervilor se amesteca bine cu fenicul si roinita.

Guarana are efecte de intensificare a memoriei, a reflexelor si a activitatii intelectuale. Este o planta energizanta, stimulatoare, antioxidanta, relaxeaza muschii, este diuretica si are functie depurativa generala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img