vineri, 19 aprilie, 2024

Modalitati naturale de a tine in frau infectiile

Distribuie:

Publicat:

Unele uleiuri esentiale, menta, usturoiul sau propolisul sunt remedii naturale care pot ajuta la vindecarea unor boli infectioase. Tinctura de propolis este un produs naturist, care nu se aplica direct pe rani deschise sau pe mucoase. Are o actiune antibacteriana si este, totodata, un bun antiinflamator. Se foloseste în boli de piele, infectii urinare. Eficient si în tratarea unor infectii genitale, cum ar fi trichomoniaza sau chlamydia, sub forme de creme si ovule.

Echinacea are efecte antibacteriene, antimicotice si antivirale. Este eficienta în tratamentul enterocolitelor. Usturoiul contine alicina, o substanta cu proprietati antiseptice eficienta în tratamentul unor infectii produse de stafilococi, streptococi si Salmonella enteredis. Usturoiul este si un bun vermifug. Pentru aceasta se amesteca cinci catei de usturoi zdrobiti cu cinci lingurite de zahar si cu putina apa. Se pun pe foc si se lasa pana cand dau în clocot. Dupa racire, se strecoara si se ia cate o lingura din lichidul obtinut, înainte de fiecare masa. Obligeana este o planta medicinala cu efecte antiinflamatorii si antiseptice, fiind recomandata îndeosebi persoanelor cu infectii urinare. Menta are efecte antiseptice, fiind recomandata sub forma de tinctura, în doze de cate o picatura de doua sau trei ori pe zi, ca adjuvant în tratamentul hepatitelor virale. Este eficienta si în tratarea indigestiilor.

Uleiurile volatile sunt considerate antibiotice naturale datorita efectelor antimicrobiene si pot fi folosite la tratarea unor boli produse de acesti microbi. Cele mai bune sunt uleiurile extrase din busuioc, menta, cimbru, eucalipt sau lamaie. Se folosesc diluate cu alte uleiuri cu proprietati calmante, pentru a nu irita pielea sau mucoasele. Uleiul de busuioc se administreaza intern în cure de cate o picatura într-o lingurita de miere, dupa fiecare masa. Da rezultate bune în tulburari digestive, cum ar fi balonari, crampe, simptome de indigestie. Uleiul de eucalipt are efecte antimicrobiene, fiind folosit pe scara larga în ameliorarea simptomelor virozelor respiratorii. Uleiul de cimbru este eficient în tratarea infectiilor urinare cu e-coli sau a infectiilor respiratorii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img