joi, 25 aprilie, 2024

„Modernizarea sistemului de iluminat public din Municipiul Bârlad”, repostat un SICAP

Distribuie:

Publicat:

Repostare anunț în SICAP

Primăria Municipiului Bârlad a repostat în SICAP anunțul de participare simplificat nr. SCN 1089299, din 05.08.2021, pentru achiziția lucrărilor de execuție pentru obiectivul de investiții „Modernizarea sistemului de iluminat public din Municipiul Bârlad”.

Valoarea estimată a achiziției este de 8.131.530,04 lei, fără TVA. Termenul de execuție a lucrărilor este de 12 luni de la semnarea Contractului de lucrări.

Locul de desfășurare a lucrărilor este reprezentat de 20 de străzi din Municipiul Bârlad astfel:

1 – B-dul Republicii

2 – Șoseaua Tecuciului

3 – Str. General Vasile Milea

4 – B-dul Epureanu

5 – Str. Mihai Eminescu

6 – Str. Colonel Simonescu Sava

7 – Str. Constantin Hamangiu

8 – Str. Vasile Pârvan

9 – Str. Paloda

10 – Str. Nicolae Bălcescu

11 – Str. Dragoș Vodă

12 – Str. Mihai Viteazul

13 – Str. Căpitan Grigore Ignat

14 – Str. Ioan Popescu

15 – Str. Marcel Guguianu

16 – Str. Primăverii

17 – Str. Ștefan cel Mare

18 – Str. 1 Decembrie

19 – Str. Popa Șapcă

20 – Str. Fagului

-Reprezentând aproximativ 25 de km din sistemul de iluminat public din Municipiul Bârlad + o extindere de 3,7 km.

Criteriul de atribuire este „prețul cel mai scăzut”, cu respectarea criteriilor de calificare și selecție stabilite.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 16.12.2021, ora 15.00. Ofertele se vor deschide pe data de 16.12.2021, ora 15.00, în SICAP.

Programul de finanțare europeană pentru realizarea investiției este PROGRAMUL OPERAŢIONAL REGIONAL 2014 – 2020, AXA PRIORITARĂ 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon PRIORITATEA DE INVESTIȚII 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, OPERAȚIUNEA C – Iluminat public.

Scopul principal al proiectului este reprezentat de introducerea unui sistem modern și eficace de gestiune a energiei, care ar permite reducerea consumului de energie electrică și a costurilor necesare pentru iluminatul public. Obiectivul general al proiectului este creșterea eficienței energetice în cadrul Municipiului Bârlad prin modernizarea și îmbunătățirea sistemului de iluminat public. Iluminatul public reprezintă unul dintre criteriile de calitate ale civilizației moderne. El are rolul de a asigura atât orientarea și circulația în siguranță a pietonilor și vehiculelor pe timp de noapte, cât și crearea unui ambient corespunzator în orele fără lumină naturală. Măsurile prioritare care se preconizează a fi luate sunt axate pe creșterea calității sistemului de iluminat public, asigurând o durată de lucru mult mai lungă decât în prezent și reducerea impactului asupra mediului înconjurător, prin reducerea poluării cu emisii de CO2, dar și a poluării luminoase. De asemenea, se dorește reducerea consumurilor totale de energie electrică, prin reducerea puterilor instalate în corpurile de iluminat, ceea ce ar permite o economie considerabilă la cheltuielile cu factura de energie electrică.

Descrierea lucrarilor: Principalele lucrări care se impun a se executa în cadrul prezentei investiții, sunt următoarele:

– Înlocuirea aparatelor de iluminat existente cu aparate de iluminat cu LED confecționate din materiale ecologice (aluminiu) și care la sfârșitul duratei de viață se pot recicla;

– Implementarea unui sistem de telegestiune, la nivelul întregului sistem de iluminat public existent și propus;

– Extinderea sistemului de iluminat public prin pozare cablu LES/LEA 0,4 KV, după cum urmează:

1. Trecere rețea din LEA în LES, folosind cablu ACYABY 5 x 25 mmp pe trasee având lungimea totală de cca. 25 km (pe lungimea străzilor cu stâlpi care aparțin UAT Bârlad);

2. Pozare rețea LES, folosind cablu ACYABY 5 x 25 mmp pe trasee având lungimea totală de cca. 4 km;

3. Rețea LEA 0,4 KV, folosind CONDUCTOR tyir OL-AL 50 + 25AL, pe o lungime de traseu de cca. 0,12 km.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img