News Flash:

Modificare in legislatia achizitiilor publice din data de 1 ianuarie 2016

14 Mai 2015
2236 Vizualizari | 1 Comentarii
Romania trebuie sa aiba noua legislatie a achizitiilor publice si noul SEAP (Sistem electronic de achizitii publice - n.r.) incepand cu anul viitor, a declarat, joi, Bogdan Dobrin presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), intr-o conferinta de specialitate.

"Pana la sfarsitul acestui an si incepand cu 1 ianuarie 2016 trebuie sa avem o noua legislatie a achizitiilor publice impreuna cu noul SEAP. (...) Intentia este de a face 4 acte normative, unul clasic, unul de utilitati, unul de concesiuni si unul de remediu.
Ne lovim de probleme si anume daca facem 4 acte normative este foarte important cum intra in vigoare. Sunt strans legate unul de altul. Intrarea in vigoare ar trebui sa fie concomitent si am stabilit un orizont de timp 1 ianuarie 2016 in stransa corelatie si cu noul SEAP", a spus Dobrin.

Potrivit acestuia, in momentul de fata se lucreaza la realizarea noului sistem de achizitii publice electronic.

"Pe e-licitatie am primit o gramada critici ca nu este o platforma prietenoasa. La momentul conceperii e-licitatie nu s-a dorit a fi o platforma de achizitii, ci un sistem care sa ofere publicitate la tot ce inseamna procedura de achizitii. Pe noul SEAP va fi o platforma cu mult mai multe informatii", a explicat seful ANRMAP.

AGERPRES

noul seap
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0961 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035797 (s)