News Flash:

Moment aniversar la Catedrala si Seminarul din Husi-FOTO

17 Iunie 2014
1773 Vizualizari | 0 Comentarii
In Duminica intai dupa Rusalii (a Tuturor Sfintilor), la Catedrala episcopala din Husi a avut loc intalnirea de 10 ani a absolventilor promotiei 1999-2004 din cadrul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Gura de Aur” Husi.

Intalnirea a debutat cu Sfanta Liturghie arhiereasca, oficiata de Preasfintitul Parinte Corneliu, Episcopul Husilor, care in timpul studiilor seminariale a predat elevilor acestei promotii disciplinele teologice biblice. Din soborul slujitorilor a facut parte si parintele protopop de Bacau, Costica Busuioc, fost director al seminarului husean si diriginte al acestei promotii, precum si fosti elevi, actualmente preoti si diaconi.

Dupa Sfanta Liturghie, in cuvantul de invatatura rostit cu acest prilej, Preasfintitul Corneliu a felicitat pe parintele diriginte Costica Busuioc, multumindu-i pentru daruirea si implicarea de care a dat dovada in coordonarea activitatilor seminarului, evidentiind totodata rezultatele si munca absolventilor acestei promotii.

Apoi a urmat cursul festiv la Seminarul Teologic din Husi, unde alaturi de PS Corneliu si parintele diriginte, au participat si o parte din fostii profesori ai clasei, printre care si reputatul eminescolog, prof. dr. Theodor Codreanu. Dupa strigarea catalogului, a luat cuvantul parintele diriginte Costica Busuioc, care si-a exprimat recunostinta fata de cel prin care a primit harul sfant al preotiei, Preasfintitul Corneliu, multumind tuturor celor care au tinut sa ia parte la acest moment deosebit, aratand grija deosebita pe care profesorii au aratat-o fata de elevii acestei promotii. S-au reiterat momentele deosebite petrecute in timpul anilor de seminar, precum si parcursul absolventilor in anii care au urmat.

In dupa amiaza zilei, toti cei prezenti au vizitat Manastirea Dimitrie Cantemir, fiind primiti cu dragoste de parintele arhimandrit Serafim Bodnar, staret al acestui asezamant monahal si consilier economic la Centrul Eparhial Husi.

A fost cu adevarat o intalnire de suflet, fostii profesori si elevi intalnindu-se inca o data sub mantia ocrotitoare a Preasfintitului Parinte Episcop Corneliu.

episcopiahusilor.ro

Galerie Foto

episcopie3
ps corneliu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1435 (s) | 34 queries | Mysql time :0.045628 (s)