News Flash:

Momente pline de emotie, azi, pentru elevi. Simularea Evaluarii Nationale si a examenului de Bacalaureat continua cu proba la matematica

16 Martie 2017
957 Vizualizari | 0 Comentarii
Simularea Evaluarii Nationale si a examenului de Bacalaureat continua joi cu proba la matematica pentru elevii claselor a VIII-a si, respectiv, cu proba obligatorie a profilului pentru clasele a XI-a si a XII-a, anunta Agerpres. Potrivit calendarului aprobat de MEN, vineri va avea loc proba la alegere a profilului si specializarii la Bacalaureat exclusiv pentru elevii clasei a XII-a. Rezultatele vor fi anuntate pe 31 martie.

Obiectivele simularilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluarilor pe care le vor sustine la finalul anului scolar, stabilirea nivelului real de pregatire atins in aceasta etapa, precum si optimizarea pregatirii in vederea obtinerii unor rezultate satisfacatoare.
Notele obtinute nu se trec in catalog. In situatia exceptionala in care se doreste acest lucru, elevul trebuie sa solicite profesorului consemnarea notelor in catalog. In urma analizei rezultatelor, inspectoratele scolare judetene vor lua masuri de monitorizare si control, dar si de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune, precizeaza MEN.
Subiectele sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare, in mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, si sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatile elevilor pe temele prevazute in programa de examen si parcurse pana la aceasta data.
Corectarea lucrarilor va fi facuta in baza unor bareme care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national, de doi profesori din unitatile de invatamant in care elevii sustin simularea.
Anul trecut, rata de prezenta la simularea Evaluarii Nationale a fost de 90,71% (169.632 de elevi participanti), iar procentul mediilor peste 5 s-a situat la 30,58%.
In ceea ce priveste simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, rezultatele din 2016 indica o rata de promovare (medie generala peste 6 si note peste 5 la toate probele) de 28,51% la clasa a XI-a, respectiv 38,39% la clasa a XII-a.

men examen invatamant
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028411 (s)