vineri, 29 martie, 2024

Momentul acela in care te dau banii afara din casa! S-au imbatat in luna de miere si au cumparat hotelul in care erau cazati

Distribuie:

Publicat:

Doi tineri din Marea Britanie ar putea regreta o decizie pe care au luat-o dupa ce au baut prea multe pahare de rom, pe o plaja din Sri Lanka… Gina Lyons, in varsta de 33 de ani, si sotul ei, Mark Lee, de 35 de ani, s-au casatorit in iunie 2017 dar au apucat sa plece in luna de miere de abia la inceputul acestui an – trei saptamani in Sri Lanka.  S-au cazat la un hotel rustic situat pe plaja si s-au imprietenit cu gazdele lor. Chiar in prima lor seara in Sri Lanka au sarbatorit pe plaja, alaturi de cativa angajati ai hotelului, consumand cateva sticle de rom. In momentul in care unul dintre barmani le-a spus britanicilor ca ar putea deveni proprietarii hotelul in care erau cazati, bausera deja 12 pahare de rom fiecare. S-au gandit ca ar fi o idee buna sa preia ei restul imprumutului si sa il plateasca, lucru care i-ar fi costat 30.000 de lire sterline pe o durata de trei ani, iar suma s-ar fi impartit in 10.000 de lire pe an.

«Hotelul ni s-a parut foarte ieftin si nu prea bine amenajat, dar era chiar pe plaja si avea un aspect rustic care ne-a placut. Cand beam rom pe plaja, am aflat ca mai erau de platit doar trei ani din imprumut si ca ar fi costat 10.000 de lire pe an, timp de trei ani, pentru a-l cumpara cu totul. Ni s-a parut o idee geniala, pentru ca eram foarte beti», le-a spus femeia jurnalistilor de la Mirror.   Cei doi povestesc ca a doua zi, cand s-au intalnit cu proprietarii pentru a discuta preluarea imprumutului, au continuat sa bea rom, asa ca nu erau foarte stapani pe judecata lor cand au luat decizia finala. «Doi prieteni au venit cu noi sa ne fie translatori, pentru ca proprietarii nu vorbeau engleza. Am cazut de acord sa platim atunci 15.000 de lire si restul pana in martie 2019. Pentru ca nu intelegeam mare lucru din conversatie, eu si Mark ne-am asezat la bar si am continuat sa bem rom pana cand ne-am ametit iar», povesteste femeia.

Pe langa cele 30.000 de lire sterline, perechea a mai platit inca 7.000 de lire pentru taxe si obtinerea unor autorizatii de functionare, precum si alte 6.000 de lire pentru a redecora hotelul. Trei luni mai tarziu, cei doi au aflat ca urmau sa aiba un copil, lucru care, spun ei, le-a dat un pic planurile peste cap. «M-am simtit ca o mama rea, pentru ca irosisem toti banii astia pe o afacere care ar fi putut sa fie un esec. Chiar si familia si prietenii nostri au spus ca suntem idioti. Deja aveam datorii pentru nunta, locuiam intr-un apartament mic si mai urma sa avem si un copil. Insa cum raul era deja facut, am decis sa ne asumam responsabilitatile si sa facem tot ce ne sta in putere pentru ca lucrurile sa mearga bine», adauga Gina Lyons. La aproape un an de cand au batut palma cu proprietarul, cei doi au renovat hotelul si au pornit propria lor afacere, redenumindu-l «Lucky Beach Tangalle». La finalul lunii iulie, cei doi au redeschis micutul hotel, care are sapte dormitoare si functioneaza in regim Bed&Breakfast, fiind o optiune pentru turistii care vor sa calatoreasca ieftin. Cuplul spune ca a invatat ca pe viitor sa ia astfel de decizii importante fara sa fie sub influenta alcoolului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img