News Flash:

Monica Macovei i-a trimis o scrisoare lui Klaus Iohannis

26 Noiembrie 2014
1464 Vizualizari | 0 Comentarii
Monica Macovei i-a trimis presedintelui ales, Klaus Iohannis, o scrisoare prin care il roaga sa solicite Parlamentului adoptarea, pana la sfarsitul anului, unui proiect de lege care permite infiintarea partidelor politice cu minimum trei membri.

Europarlamentarul Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidentiale, ii solicita presedintelui ales sa se foloseasca de parghiile sale pentru a incuraja Parlamentul sa adopte un proiect de lege care sa permita infiintarea de partide cu trei membri. Intr-o scrisoare adresata lui Klaus Iohannis, Macovei cere adoptarea, pana la sfarsitul lui februarie 2015, a unei legi care sa permita “votul la distanta” - electronic si prin corespondenta - pentru toti romanii din tara si strainatate.

Iata mai jos scrisoarea integrala trimisa de Monica Macovei lui Klaus Iohannis, conform gandul.info.

"Domnule Presedinte Klaus Iohannis,

Ati declarat ca ati auzit vocea strazii. Si eu am auzit-o la Bucuresti, Cluj, Timisoara, Sibiu, Constanta etc. si de la romanii din Paris, Londra, Viena, Munchen, Torino, New York si multe alte orase ale lumii. Am stat pe 16 noiembrie 8 ore in strada, la coada la vot, alaturi de romanii din Londra. Toti mi-au spus de nemultumirea lor privind cartelizarea vietii politice romanesti si de faptul ca este inca posibil in Romania anului 2014 ca prin parghii guvernamentale sa blochezi votul romanilor.

Va propun sa lucram impreuna pentru ca aceste lucruri sa devina istorie, tot asa cum, ascultand vocea poporului, ati cerut si obtinut respingerea legii amnistiei si gratierii si ridicarea imunitatii unor parlamentari suspectati de fapte de coruptie. Va felicit pentru atitudine si rezultatul obtinut.

Astazi, va rog sa solicitati Parlamentului adoptarea, pana la sfarsitul lunii decembrie 2014, a proiectului de lege privind liberalizarea vietii politice, pe care vi-l trimit atasat si care va permite infiintarea partidelor politice cu minim 3 membri, asa cum este in majoritatea tarilor europene.

De asemenea, va rog sa solicitati Parlamentului adoptarea, pana la sfarsitul lui februarie 2015, a unei legi care sa permita “votul la distanta” - electronic si prin corespondenta - pentru toti romanii din tara si strainatate.

Aceste puncte au facut obiectul “Acordului pentru salvarea statului de drept si a democratiei in Romania” acceptat public si semnat de dumneavoastra inainte de turul 2 al scrutinului privind alegerea Presedintelui Romaniei.

Cu deosebita consideratie,

Monica Macovei"
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1593 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016680 (s)