joi, 25 aprilie, 2024

Monumentul de la Podul Inalt va fi reabilitat – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Ansamblul monumental de la Podul Inalt si Muzeul Ciuciuleni din raionul  Hincesti- Republica Moldova vor fi reabilitate.

Cele doua obiective majore sunt de patrimoniu cultural si istoric din zona transfrontaliera Vaslui – Hincesti, dedicate erei lui Stefan cel mare si vor fi reabilitate prin Programul Operational Comun Romania-Republica Moldova 2014-2020.

Proiectul prevede pe de o parte, reabilitarea obiectivelor majore, de patrimoniu cultural si istoric din zona Vaslui -Hincesti, si pe de alta parte, crearea festivalurilor si evenimentelor care sa promoveze obiceiurile si traditiile locale.

Astfel, se vor face interventii de stabilizare a terenului pe care este amplasat statuia ecvestra a domnitorului Stefan cel Mare, se vor consodila si restaura soclul si cele doua terase, se va curata bronzul statuii, se vor reface treptele, dar si alte lucrari care pot pune in valoare ansamblul monumental .
Totodata, in comuna Muntenii de Jos, se va realiza un parc tematic "Ctitorii stefaniene", un teatru de vara cu 350 de locuri, exclusiv pentru evenimente de tipul targurilor cu produse traditionale.
Valoarea intregului proiect se ridica la 1.640.663.71 euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img