vineri, 29 martie, 2024

Moscova anunta manevre militare la Marea Neagra

Distribuie:

Publicat:

Relatiile dintre Rusia si Ucraina intra pe un nou teren minat. Ministerul rus de Externe a precizat ieri 11 august ca moartea unui militar rus in ciocniri armate la frontiera dintre Crimeea si Ucraina in cursul weekend-ului nu va ramane fara consecinte. Ministerul a precizat intr-un comunicat ca tentativele de a destabiliza situatia din Crimeea vor esua si a facut apel la alte tari sa faca presiune asupra Ucrainei pentru a se retine de la alti pasi periculosi.

Rusia a anuntat anterior ca un militar si un angajat al serviciului federal de securitate (FBS) au fost ucisi in aceste ciocniri cu trupele ucrainene. La randul ei, Ucraina neaga ca aceste ciocniri ar fi avut loc. Presedintele rus a cerut sporirea masurilor de securitate la granita Crimeei cu Ucraina dupa ce ieri a acuzat autoritatile de la Kiev ca voiau sa comita atacuri in peninsula. In plus, Ministerul Apararii de la Moscova a anuntat, dupa o intrunire a Consiliului de Securitate, ca marina se va pregati in Marea Neagra pentru eventuale atacuri subacvatice. De cealalta parte, autoritatile ucrainene considera ridicole supozitiile lui Vladimir Putin si vad in consolidarea prezentei militare la frontiera un pretext pentru deschiderea unui nou front de lupta in sud, dupa cel din est.

“Presedintele Putin a acuzat Ucraina ca actioneaza ostil la granita cu Crimeea si ca recurge la teroare in loc sa gaseasca solutii pasnice pentru conflict, ceea ce este absolut ridicol. Noi inca speram ca acest conflict nu va trece la un alt nivel. Dar acum pare destul de posibil, din pacate”, a spus Volodimir Yelchenko, reprezentantul Ucrainei la ONU.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img