vineri, 29 martie, 2024

Moscova loveste dur, dupa ce Berlin, Varsovia si Stockholm au decis sa expulzeze diplomati rusi: ‘Este nefondata si neprietenoasa’

Distribuie:

Publicat:

 

Germania, Suedia şi Polonia au anunţat luni expulzarea de diplomaţi ruşi, în replică la măsura similară decisă pe 5 februarie de Moscova în legătură cu susţinerea lui Navalnîi, scrie AFP.

Varşovia, Berlin şi Stockholm vor expulza câte un diplomat rus în funcţie în ţara lor, au anunţat aproape simultan guvernele celor trei ţări.

Rusia a denunţat luni o măsură "nefondată" şi "neprietenoasă", după anunţul de expulzări de diplomaţi ruşi, scrie news.ro.

"Decizia luată astăzi de Polonia, Germania şi Suedia este nefondată şi neprietenoasă", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zakharova, la postul public Rossia 1, denunţând încă o dată "ingerinţa" occidentală în afacerile interne ale Rusiei.

Moscova a declarat vineri persoane non grata diplomţi din Germania, Polonia şi Suedia, pe care i-au acuzat de faptul că au participat la o manifestaţie în susţinerea opozantului politic încarcerat Aleksei Navalnîi.

Expulzările anunţate vineri au fost primite ca o lovitură aplicată Europei, în contextul în care anunţul a fost făcut în prima zi a unei vizite la Moscova a şefului diplomaţiei europene Josep Borrell.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img