joi, 25 aprilie, 2024

Moscova va incepe din 15 mai testarea in masa gratuit a cetatenilor pentru coronavirus

Distribuie:

Publicat:

Moscova va începe din 15 mai testarea în masă gratuit a cetăţenilor pentru coronavirus, a anunţat joi pe site-ul său primarul Moscovei, Serghei Sobianin, având ca obiectiv testarea a 100.000 de oameni zilnic până la sfârşitul lunii, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Aproximativ 70.000 de analize de sânge vor fi disponibile la fiecare câteva zile, în etapa iniţială a acestui proiect, a precizat Serghei Sobianin.

În Rusia, mai mulţi responsabili guvernamentali s-au infectat cu noul coronavirus, între care premierul Mihail Mişustin, ministrul culturii Olga Liubinova, ministrul construcţiilor Vladimir Iakuşev şi unul dintre adjuncţii acestuia, ministrul ştiinţei. Acesta din urmă s-a vindecat, a anunţat joi preşedintele rus Vladimir Putin în cadrul unei videoconferinţe cu alţi responsabili ai statului, potrivit mass-media de stat, relatează dpa.

Şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a anunţat marţi că a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus şi în prezent urmează tratament în spital.Dmitri Peskov nu a mai apărut public de pe 6 mai, ultima dată când a susţinut obişnuitul său briefing zilnic de presă, notează AFP şi Reuters

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img